Jeffrey Perez Stoof blijft

Het vertoonde spel van FC Lisse zit in een stijgende lijn. De spelers weten elkaar steeds beter te vinden. De punten stromen binnen voor FC Lisse 1. FC Lisse zit in een flow. Onderdeel hiervan is Jeffrey Perez Stoof. De verdediger gaat mee met de ontwikkeling en de groei, die de FC door maakt. Ook komend seizoen is de Spaans-Nederlandse verdediger (Nederlandse moeder en Spaanse vader) van 28 jaar actief in het shirt van FC Lisse. Jeffrey debuteerde voor Lis dit seizoen in de competitie net als Tom Noordhoff op 14 september 2019. De 2-0 zege bij Barendrecht hielp de FC niet alleen van de hatelijke nul af, maar was het begin van de opmars van geel-blauw op de ranglijst in de derde divisie van de zaterdagamateurs.

Jeffrey speelde in zijn jeugd op de Canarische Eilanden. In 2013 kwam hij in beeld bij ADO/Den Haag. Een overgang van Union Deportivo Las Palmas ging uiteindelijk niet door. Na zijn loopbaan in Spanje speelde Jeffrey in Noorwegen bij Notodden FK en Elverum.

Aan het begin van dit seizoen was Jeffrey op stage bij Quick Boys. Hij speelde mee in de oefenwedstrijd tegen Hercules. “Het is altijd mijn droom geweest om in Nederland te gaan voetballen. Nederland zit immers in mijn hart.”Tot een contract kwam het uiteindelijk niet bij de Katwijkers. Oud-FC Lisse-speler Martin van Eeuwijk, net als Jeffrey jarig op 1 januari, bracht de Spaans-Nederlandse verdediger vervolgens in contact met de geel-blauwen. FC Lisse zat mede door de langdurige blessure van Kevin van der Zwet krap in de verdedigers. “Het is een gevoel. Ik zocht een nieuwe uitdaging. In Noorwegen had ik mijn studie afgerond. Nu kan ik mensen helpen als het gaat om sporten en voeding. Voordat ik bij Quick Boys kwam had ik drie maanden niet gevoetbald. Het voetbal mis je dan. Je wordt ouder en dan moet je ook voor anderen dingen kiezen. Zo kan ik mooi FC Lisse combineren met mijn werk in Amsterdam.”

Zijn eerste wedstrijd voor FC Lisse was tegen Barendrecht. “Met heel veel plezier stap je dan het veld op. De eerste overwinning was heel mooi en geeft een goed gevoel. Ik was op dat moment nog niet helemaal fit, ik kreeg last van mijn lies.”

Jeffrey krijgt een warm gevoel bij FC Lisse. “Ik ben goed opgevangen door de groep. Er hangt een prettige sfeer in de kleedkamer. We zijn een team. We bewandelen dezelfde weg. Er is een sterk groepsgevoel.”

Wat ziet Jeffrey als zijn kracht. “Andere spelers hebben meer talent aan de bal. Ik ken mijn sterke en mijn zwakke punten. Ik moet het hebben van mijn mentaliteit. Ik concentreer mij altijd honderd procent. Waar ik in het veld sta maakt mij niet uit, zo lang ik maar speel. Ik speel om te winnen. De manier waarop is niet zo belangrijk.”

Jeffrey laat zich steeds meer gelden in aanvallend opzicht. Zo scoorde hij met het hoofd tegen DVS’33 en was hij dichtbij een treffer tegen Hoek.

FC Lisse kan nog veel plezier beleven aan het optreden van Jeffrey in het geel-blauwe shirt. De komende vier maanden wachten mooie wedstrijden in de huidige competitie. En ook volgend seizoen weet Jeffrey de weg te vinden naar Ter Specke.