Mitchel Bormann naar FC Lisse

FC Lisse heeft voor het nieuwe seizoen 2020/2021 Mitchel Bormann vastgelegd. De 25-jarige rechtsback speelt momenteel bij de amateurs van Ajax-zaterdag, dat net als FC Lisse uit komt in de derde divisie. Mitchel was vorig seizoen nog bij ODIN’59 teamgenoot van de huidige FC Lisse-spelers Jordi Tiktak en Jeffrey Klijbroek.

Mitchel begon met voetballen bij OSV en speelde later ook voor KFC, Young Boys, Fortuna Wormerveer, Purmersteijn en VSV. ODIN’59 haalde hem aanvankelijk binnen als aanvaller. Mitchel werd echter bij ODIN’59 een vaste waarde als rechtsback. Mitchel is een speler, die op de gehele rechterkant zijn waarde heeft voor het team. Als rechtback van ODIN’59 wist hij dan ook regelmatig te scoren, zoals in het KNVB-beker duel tegen SC Heerenveen.

Zijn toenmalige trainer van ODIN’59 Richard Plug op het moment dat Mitchel in 2018 de overstap maakte van VSV naar ODIN’59. “Mitchel is een speler met een enorme drive, veel snelheid en een behoorlijke individuele actie. Gezien zijn mentaliteit, fitheid en persoonlijkheid een prima teamspeler.”

Mitchel heeft de ambitie zo hoog mogelijk te spelen. Bij FC Lisse wil hij zich verder ontwikkelen als speler. Mitchel heeft de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan als het gaat om het spelen van diverse speelwijzen. Bij ODIN’59 raakte hij gewend aan het 3-5-2-systeem, bij Ajax werden meerdere spelsystemen gehanteerd.

Er is een opvallende connectie tussen ODIN’59 en FC Lisse. Er zijn heel wat spelers die zowel in het geel-blauwe shirt van FC Lisse als in het geel-blauwe shirt van ODIN’59 uit kwamen. Mitchel schuift in de zomer van 2020 aan bij dit rijtje dat onder meer bestaat uit Jeffrey Klijbroek, Jordi Tiktak, Rik Stals, Nigel Hardenberg, Dennis Greuter, Joey Klare, Cerilio Cijntje, Erik Homan en Kay Eijspaart.

Uit alles blijkt dat de mentaliteit van spelers uit Noord-Holland goed aan sluit bij die van FC Lisse. Mitchel veel succes in het warme bad, dat FC Lisse heet.