Jaap Zwetsloot naar FC Lisse

De regionale krantenkoppen spraken de afgelopen tijd lovende woorden over hem. ‘Zwetsloot opnieuw ‘Goudhaantje’voor Teylingen’en ‘Alle ballen op Vlugge Japie.’ Jaap Zwetsloot is de naam. De 23-jarige Sassenheimer verruilt in de zomer van 2019 Teylingen voor FC Lisse. FC Lisse ziet in Jaap een dynamische scorende middenvelder.

Jaap is al enige tijd in vorm bij tweedeklasser Teylingen. Eigenlijk al vanaf het tweede gedeelte van het vorige seizoen. Dit seizoen weet Jaap het doel van de tegenstander makkelijk te vinden. Hoogtepunt waren zijn vier treffers begin november op de Roodemolen tegen buurman Foreholte. Als experiment voor deze bollenderby werd dit treffen op zaterdagavond gespeeld. En met succes. Rond de 1000 toeschouwers zagen dit duel in de zondag tweede klasse.

Jaap wist in elf duels voor Teylingen dit seizoen dertien treffers te maken. Rekening houdend met de klasse waarin hij speelt, is Jaap momenteel topscorer van het klassement van Voetbal In De Bollenstreek.

De blonde Jaap valt met zijn enorme loopvermogen en doelgerichte acties al een aantal jaren op. Jaap is ook een uitstekende kopper. Jaap is nu echt aan het doorbreken en wil ontdekken waar zijn plafond ligt. FC Lisse geeft Jaap de kans zich als speler verder te ontwikkelen. FC Lisse is immers een club, dat bulkt van de talentvolle spelers.

Jaap wordt in de selectie van FC Lisse de tweede speler met een Teylingen-achtergrond. Bas Gozeling ging hem voor. Bas stapte reeds in de C1 over van Teylingen naar Ter Specke. Bas deed dit vanwege de goede jeugdopleiding bij FC Lisse. De doelstelling van Bas is een vaste waarde te worden in het eerste elftal. Bas mocht daadwerkelijk ruiken aan het natuurgras op Ter Specke. Bas stond immers in de basis op 17 november tegen Jong FC Groningen. De ambities van Jaap zijn ook om een dergelijke stap te maken.

Teylingen is een echte familieclub. Opvallend veel broers wisten de afgelopen jaren het eerste team van Teylingen te halen. Zoals Tom, Mark en Bob van der Vlugt. Zowel Mark als Bob weten wat het is om het geel-blauwe shirt te dragen. Ook Jaap komt uit een sportief gezin. Tot vorig jaar speelde Jaap bij Teylingen nog samen met zijn oudere broer Dirk. Dirk speelt sinds dit seizoen bij een studentenvoetbalvereniging in Tilburg. De jongere broer van Jaap, Toon, is al geruime tijd actief voor Ter Leede. De JO-19-1 van Ter Leede met Toon wist in 2016 het hoogste jeugdteam van FC Lisse de loef af te steken met betrekking tot de titel in de hoofdklasse.

Voor Jaap wacht op Ter Specke een nieuw voetbalavontuur. FC Lisse wenst hem daarbij veel succes.