2019-09-04: FC Lisse 15 – Kickers’69 3 (8-1)

Bekeren op woensdagavond

De eerste wedstrijd tegen Sportief ging niet door omdat zij te weinig man hadden en dus was de officiële seizoensopening op een doordeweekse woensdagavond op Ter Specke. En wel tegen de Kickers uit Leimuiden. Aanstaande zaterdag vieren zij een groots lustrum feest en dus werd de wedstrijd alvast op woensdag gespeeld. Het leek voor ons lastig te worden qua spelers maar woensdagmiddag, toen der Kapitein het saldo ging opmaken, en wat eigen spelers was vergeten, kwamen wij op 17 man…. Heinz bleef bij vrouw en kinderen. Paulus gaf zijn oppas vrij en dus 15 man. Echter zwager Ralph wist niet wie er had afgezegd en dat bleek Oelie te zijn… Toen waren er nog 14.. Prima aantal achteraf.

De Kickers waren nog niet heel erg ingespeeld leek het, en Lisse was in de beginfase ook wat onwennig en slordig in de eindpass. Via een prima bal van Bas (;-)) op Koen kwam Lisse verdiend op voorsprong. Kickers was in het begin nog een enkele keer gevaarlijk in de omschakeling maar ging slordig om met de geboden ruimte. Echter, via een van deze uitvallen, maakte men toch 1-1. Lisse was hiervan niet van de wijs en ging verder met combineren. Het werd al snel duidelijk dat de gemiddelde leeftijd van de tegenstander ongeveer de helft was, maar het balgevoel slechts een kwart. Met voorsprong bereikte Lisse de rust.

In de tweede helft ging Faas zaalvoetballen en dus kwam Stefan van Oosten hem aflossen. Campos en Klauw mochten ook minuten gaan maken. Bij de Kickers was het beste er echt wel van af en Lisse combineerde vrolijk verder. Er zaten schitterende aanvallen bij en het aluminium werd ook nog diverse keren geraakt. En zo werd rustig, uitvoetballend, een mooie eindstand van 8-1 bereikt.

Zaterdag dus vrij en dan die week erna uit naar de mannen uit Ter Aar van TAVV. De start is goed en smaakt naar meer!

Campos