2019-05-25: FC Lisse VE2 – Van Nispen VE2 (5-6)

Weekje van Nispen afsluiten

Na vorige week 4-1 gewonnen te hebben bij v Nispen en spelend tegen VE1, stond deze week de pot tegen het tweede van van Nispen op het programma. Door tennis, blessures en weekendjes weg was het weer even alle zeilen bij zetten. Maar met 4 invallers lukte het weer om een representatief team op de been te krijgen en ook nog wat wissels achter de hand te houden voor de krakkemikkigen onder ons.

Het was prima voetbalweer op ons eigen hoofdveldje 5. Paulus klaagde wel over wat hoogte verschillen in het strafschopgebied… Via een goede goal van Dorregeest kwamen wij op 1-0 voor. Heel lang konden wij niet genieten van een voorsprong. Want Samir van van Nispen vond de bal niet goed dus besloot van afstand maar eens te schieten. En aangezien Paul in een loopgraaf stond en niet boven zijn schuttersputje uitkwam ging de bal over hem heen in de goal en was de stand weer gelijk. Hierna een vergelijkbare aanval als onze eerste en dit keer schoot de andere middenvelder van de roodgelen hem beheerst binnen. Wij konden weer in de achtervolging en dit ging prima. Met een 2-2 tussenstand werd de thee opgezocht.

Tweede helft 1 wissel in de vorm van Bas, die alles zou gaan geven de tweede helft ! En dat hebben we geweten… Na wat onduidelijkheid over de aftrap werd het spel hervat. Lisse voetbalde af en toe aardig en kwam op voorsprong. Echter ook deze keer kwam van Nispen weer terug tot 3-3. Hierna maakten wij er twee, waarbij even aandacht voor Bas. Zijn goal zorgde voor een gat van 2 maar onvermeld mag zeker niet blijven; de kans voor open doel die hij met een hakje terug wilde leggen. Kelderklassewaardig, ware het niet dat er geen camera was, dus de beelden zijn er helaas niet.

5-3 voor dus met nog 20 minuten te spelen. Uitspelen dus. Maar niets was minder waar. Lisse bleef volle bak vooruitvoetballen en vergat soms de verdedigende stellingen. Dit gaf van Nispen een uitgelezen kans om weer terug te komen in de wedstrijd. En zo kon het gebeuren dat het opeens weer 5-5 stond. Maar hier bleef het niet bij. In de slotseconde nam van Nispen de volledige buit mee terug naar de Zilk. Frenkie zijn favoriete karakter de Gru scoorde de winnende. Al met al een leuk potje met een minder resultaat.

Campos