2019-03-09: FC Lisse VE1 – FC Lisse VE2 (3-2)

Uit maar toch thuis

Vandaag de terugwedstrijd in de competitie tegen dat andere veteranen team van de FC. Dit jaar gelukkig weer gewoon gezellig bij ons in de competitie. En zo kon het dus gebeuren dat wij thuis een uitwedstrijd speelden. Dit met alle voor en nadelen die hierbij horen. Zo kon het dat wij plaats moesten nemen in de oude kleedkamers en daar konden constateren dat nieuwbouw idd broodnodig is. Voordelen waren er ook. Waar bij de prof de uitspelend ploeg voor andere shirts moet zorgen, is dat in de lagere amateurregionen belegd bij de thuisspelende ploeg. En dus voor ons het vertrouwde blauw/geel. Als uitspelende ploeg hoor je uiteraard thee in de rust te krijgen van de gastheren, dat duurde echter vrij lang dus die hebben we zelf maar gehaald ;-).

Dan de wedstrijd. Uiteraard gespeeld op het “hoofdveld” van Veteranen 1 dus een veld verder lopen dan ons eigen hoofdveld. Veld 6 lag er, ondanks de regen van de week, prima bij. De wind stond krachtig over het veld te blazen en Paul koos alvast voor de tegenwind in de 1e helft. Bij de warming-up nog even wat regen, maar het bleek gelukkig de enige bui van de middag. De zon zou zich zelfs laten zien en dus waren het prima omstandigheden om te ballen. Veteranen 1 had duidelijk de intentie om ons het voetballen lastig te maken en zette vroeg druk. Door de wind kwamen wij lastig in ons spel en was het vooral zoeken geblazen. Foutjes in de aanname of afwachten werden door VE1 afgestraft. Tot veel uitgespeeld kansen leidde dit overigens niet. Toch kwam VE1 via een uitgespeeld ,na slap aannemen van onze kant, toch wel verdiend op 1-0. VE2 moest nu komen en leek dit ook te gaan doen. Helaas werd de altijd eerlijk vlaggende Gerrit niet geloofd door de coachende scheids van VE1 en dus stonden we 2-0 achter. Ook dat hoort er op dit niveau bij.

Wij lieten ons niet kennen en gingen gewoon maar door (wie zong zoiets ook al weer…). Via een prachtig schot van 4G kwamen we terug in de wedstrijd. Het werd soms toch nog wat onvriendelijk binnen de lijnen. Wat volgens mij bij twee clubs van dezelfde vereniging totaal niet nodig hoeft te zijn, maar ja. Met een 2-1 achterstand werd de thee opgezocht. Wissels werden doorgevoerd en de strijd is nog zeker niet voorbij. Tweede helft de wind in de rug dus dat moet ons ook wat lucht gaan geven.

De tweede helft inderdaad een ander spelbeeld. Het spel speelde zich meer en meer af op de helft van VE1, maar ook nu gold dat het niet tot grote kansen leidde. VE1 beperkte zich tot dichthouden en gokken op de counter. Het wachten was op de gelijkmaker en via Faas, na een mooie actie van neef Rick, kwam die dan eindelijk op de spreekwoordelijke borden. Maar lang mochten wij hier niet van genieten. Al enige jaren weet iedereen dat Laan (er deed er vandaag maar 1 mee dus voornamen zijn niet nodig) aardig uit de voeten kan met zijn linker. Frenkie wist dit ook en besloot die eens goed te bekijken en te vertrouwen op Paulus. Dat is uiteraard een optie, echter Laan krulde de bal buiten bereik in de kruising. En dus konden we weer in de achtervolging. Helaas hadden we de tijd tegen en mocht dit niet baten. Waar de eerste wedstrijd nog voor de jonkies van VE2 was moesten wij nu na 85 minuten de witte vlag hijsen. Jammer mannen, volgende week weer beter.

Campos