2019-02-09: FC Lisse VE2 – WDS VE1 (5-5)


Winderig gelijkspel

Na een natte week, was het lang de vraag hoe de velden zich zouden houden. Vanaf donderdag begon een Zuidwester echter over het land te blazen dus die zou voor wat verlichting moeten zorgen. Veel zou afhangen van de vrijdagnacht. Echter door de harde wind werden de voorspelde buien snel overgeblazen dus de hoeveelheid water in de nacht veel alles mee. En dus mochten wij aantreden op veld 5 onder een krachtige westenwind. Dat betekent dus vrijwel geen voordeel voor 1 van de kanten maar een zijwaartse wind. Qua invallers leek het op maandag een rustige week te worden. Drie wissels dus geen zorgen. Dit zorgde er zelfs voor dat Dave zonder zorgen een bardienst op zich kon nemen en in nood kon aanschuiven. Vrijdagochtend even kijken voor de opstellen en opeens nog maar 12 man… Maar geen nood. VE1 zijn tegenstander had geen team dus Duck sloot graag bij. Tevens paste deze wedstrijd precies in het schema van Peer dus alles kwam weer goed.

Dan de wedstrijd. De eerste helft mocht ik deze aanschouwen met een vlag in de hand. Faas zou dit doen, maar op zaterdagochtend dacht Paul toch te ziek te zijn. Het schijnt dat hij het nog even heeft getest met een thermometer op de daarvoor bedoelde plek en dus onder de wol kroop. Robin ging op het hok en Ralph Dorregeest nam de fluit ter handen. Ralph had nog wat last van de schouder na een onfortuinlijke val in de sloot tussen veld 9 en 8 bij het uit de sloot proberen te halen van een bal eerder deze week…. Lang leven de kelderklasse !!! Frenkie was er ook weer bij, al was hij net zo wit als de wolken in de lucht. Ja, ja, Frenkie het vaderschap zorgt ervoor dat een avondje Charly Lownoise toch wat harder binnen komt ;-).

Lisse speelde bij vlagen aardig maar kon toch niet voorkomen dat eigenlijk de eerste voorzet van de prima tegenstander uit Driebruggen tot doelpunt werd gepromoveerd. Even een kleine tegenslag. Maar al snel waren de verhoudingen in het veld weer gelijk. WDS kwam er iets meer uit en via een penalty kwam men weer op voorsprong. En ook deze keer werd veerkracht getoond en kwam de FC weer terug. Met een gelijke stand leek de thee gehaald te worden. Echter bij het sluiten van de markt maakte WDS er toch nog 1 en dus werd met een achterstand de warme drank opgezocht. In de rust kon Robin ivm een zere duim niet meer verder dus raapte ik de geworpen handschoen op en ging weer op het hok.

De wind ging iets liggen, maar veel mocht dit allemaal niet baten. In het veld van beide kanten prima aanvallen afgewisseld met hopeloze ballen. WDS kwam via een mooie goal op 4-2 voor. Echter de FC knakte niet en Rick deponeerde een bal weergaloos in de winkelhaak ! Hierna gingen wij door en kwamen zelfs op 5-4 voor. Echter lang konden wij hier niet van genieten. Direct na de aftrap maakte WDS, door niet opletten bij ons, de 5-5. Hier bleef het bij en dat was gezien het spelbeeld wellicht ook wel een prima uitslag waar beide team mee konden leven.

Campos