2019-01-19: FC Lisse VE2 – Aarlanderveen VE1 (4-6)


Polepositie

,Door de overwinning van vorige week stonden wij opeens op pole position in de 2e klasse der veteranen. Hierbij wel de opmerking dat wij een wedstrijd meer gespeeld hebben dan de tegenstander van dit weekend: Aarlanderveen. Vorig jaar twee leuke en sportieve potten gespeeld dus de vooruitzichten voor een leuke pot voetbal waren aanwezig. De avond voorafgaand was de traditionele FC Lisse quiz. Tijdens deze quiz voldoende deelnemers van VE2 en het woord kampioenschap werd in de pauzes zelfs genoemd. Alles moest hier voor uit de kast dus qua spirit zit het wel goed. Drie wissels op vrijdagavond. Echter, door werkverplichtingen moest Donnie helaas afzeggen. Ter elfder uren werd Rob v Rooijen opgetrommeld en kon Franssen toch draven in het veld.

Het was even afwachten hoe de velden er door de nu dan toch echt inzettende winter uit zouden zien, maar het zonnetje was nog net sterk genoeg om waarschijnlijk voorlopig voor het laatst aan te kunnen treden op natuurgras. En dan de start. Deze was niet best en dus keken de heren van VE2 al snel tegen een 3-0 achterstand aan. De tegenstander had enkele aanvullingen in de selectie gehad en die maakten ze zeker niet zwakker. Lisse werd wakker en begon aan een inhaalrace. Dit leek redelijk te lukken en voor de thee was de achterstand al gereduceerd tot 1 doelpunt verschil !

Na de thee was het echter Aarlanderveen wat beter uit de startblokken tevoorschijn kwam en de marge naar 2 bracht. Op dat moment kwam ik aanlopen dus vanaf nu is wat er geschreven ook daadwerkelijk gebeurd…. Frenkie gaf de tussenstand aan mij door met de bemoedigende woorden: “2-4 maar het komt wel goed”. Vol goede moed plaats ingenomen naast Ron Jans, Ralph D, Niels en Paulus. En wat ik zag, zag er eigenlijk best goed uit. Lisse probeerde te voetballen en kwam er goed uit, maar het ontbrak nog even aan de eindpass. Toch scoorden wij de aansluiting. Lisse bleef doordrukken en Aarlanderveen kwam nog maar sporadisch aan aanvallen toe en moest zich beperken tot verdedigen.De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet: 4-4 met nog 15 minuten te spelen.

Aarlanderveen schrok wakker en ging ook weer voetballen. Het was te merken dat de belangen groot waren dus een enkele keer leidde dit tot wat onvriendelijkheden over een weer. Maar mooi om te zien dat dit met een grap vanaf de zijkant door beiden snel weer de kop werd ingedrukt. Helaas maakte Aarlanderveen er nog 2 na twee uitgespeelde counters en dus is het voorlopig weer in de achtervolging!

Volgende week naar de Boshuizerkade waar een tegenstander wacht die nog wat heeft goed te maken na de oorwassing in de thuiswedstrijd.

Campos