2019-01-12: CVC Reeuwijk VE1 – FC Lisse VE2 (4-6)

Uit de winterslaap

Door verplaatsingen in november en december eindigde onze winterstop gelukkig al op 12 januari 2019. Dit heeft als voordeel dat de Koning nog niet alle nieuwjaarswensen heeft overgebracht dus de gladiatoren van VE2 mochten elkaar ook nog live de beste wensen toewensen (voor zover dat nog niet was gedaan uiteraard). De eerste wedstrijd van 2019 leek zonder problemen qua aantallen te verlopen. Het was dan wel uit, maar invallers waren niet noodzakelijk (en werden overigens niet gevonden ). Echter er waren wel wat spelers met pijntjes dus minimaal twee wissels was noodzaak. Totdat het oude lijf van Sander O hem op zaterdagochtend in de steek liet en hij dit ter elfderuren liet weten. Martijn v G werd uit zijn slaap gebeld door zijn zwager en dus toch last minute met 2 wissels naar het pittoreske Reeuwijk.


CVC Reeuwijk is altijd een leuke tegenstander om tegen te ballen. En ook vandaag was dit weer het geval. De FC begon niet scherp aan de wedstrijd en leek nog bezig met het verteren van de oliebollen. Daarnaast leek iedereen even het simpele voetballen vergeten. Dit in combinatie met een schuine wind tegen maakte het lastig. Maar toch kwamen wij, tegen de verhoudingen, met wat hulp van de verdediging van CVC, op 1-0. Lang konden wij hier niet van genieten, want vanaf de aftrap maakte CVC er al weer 1-1 van. Via een corner kwamen wij zelfs, op dat moment terecht, 2-1 achter. Maar vanaf toen ging het voetballen iets beter en via een droge knal maakte Frenkie er prachtig 2-2 van. Een onhoudbare schot voor de prima keeper van CVC. Die bleek tijdens de rest van de wedstrijd namelijk nog een aardige sta in de weg ! Door een onoplettendheid bereikten wij toch met een achterstand de rust.

En toen was daar het moment waar voetbalminnend Lisse weken (zo niet maanden) naar had uitgekeken. De Klauw maakte zijn rentree op de velden. Terwijl hij zijn warming-up afwerkte, werden binnen de weddenschappen afgesloten op hoeveel minuten hij zou gaan maken. En dat werden er wonderbaarlijk 47 ! En of het nu aan zijn rentree lag of niet. De FC kreeg de geest en bleef de tweede helft eigenlijk prima combineren en creeerde kans op kans. Niet alles was raak maar toch maakten wij er 4. Omdat CVC er de tweede helft slechts 1 wist te maken, stapten wij met een 6-4 overwinning van het veld.

Volgende week thuis tegen koploper Aarlanderveen. Dan 90 minuten lang het spel uit de tweede helft op de mat leggen en dan moet ik het nog zien !

Campos