2018-12-08: SVC’08 VE2 – FC Lisse VE2 (1-3)

Angstgegner

Eindelijk de wei weer in na 3 weken stil staan. Het bleek een kunstwei te zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Tijdens de gehele aanwezigheid van de Sint en zijn Pieten in Nederland hebben wij niet hoeven voetballen. 1 keer verwijtbaar aan onszelf, 1 keer nam de tegenstander een snipperdag op en de derde keer was een inhaalweekend die nog niet nodig was. En zo kon het zijn dat de Hoofdpiet geen wedstrijd heeft moeten missen. Een unicum.

Dan over naar de wedstrijd. Sinds het begin van onze start bij de veteranen kruisen wij onze degens met de mannen uit Scheveningen. En vooral uit zijn dit altijd lastige potjes voor ons. Ik herinner mij een pot waarbij wij na 20 minuten 3-0 achter stonden, goed terugkwamen maar toen hadden scheids en grens wat vuiltjes in hun oog. Vorig jaar achter de nieuwe ambassade een goed begin van de FC maar uiteindelijk blij moeten zijn met een gelijkspel. Dit jaar op de nieuwe kunstmat tegen bekende gezichten.

14 man en een overschot aan rechtsbacken zorgde voor wat puzzels om te kraken door onze Duitser, maar hij toverde toch weer een opstelling uit zijn hoge hoed. Gerrit nam zijn inmiddels vertrouwde plek als stofzuiger weer in en deed dit met verve. Aan Jurgen de taak spits Ardy af te stoppen en ook dit ging uitstekend, en zo werd er door de FC bijzonder weinig weg gegeven. Via een prachtige voorzet van de Duif op neef Rick kwamen wij op voorsprong. Ricky maakte de voorzet prachtig af en dit moest zelf de tegenstander beamen. Dat Rick er zin in had bleek 5 minuten later toen hij een vrije trap prachtig, via de binnenkant paal, in het doel legde. Lisse had voor rust eigenlijk al wat meer afstand moeten nemen, maar meneer Nico was blijkbaar zijn afspraak bij de Pearl in Voorhout vergeten of had weer wat last van vuiltjes in zijn oog. Prachtige aanvallen waarbij spelers op eigen helft startten werden snel afgevlagd alsof het de Scheveningse vlaggetjesdagen betrof. En vlagde Nico niet dan floot de scheids wel af omdat hij het heel goed kon zien vanuit zijn middenstip… Oh ja, ook op dit vernieuwde kunstgras gaan je knieeen kapot mocht je hierop landen…

Met een comfortabale 2-0 voorsprong gingen wij aan de thee. Drie wissels en 4 gegadigden in de rust dus na wat ophoesten van slijm maar weer verder. Tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. SVC’08 kon niet heel veel doen en kreeg minieme kansjes. De FC combineerde vrolijk verder, maar bleek slordig in de afwerking of werd afgefloten. Toch maakten wij de 3-0. Hierna een duidelijke buitenspel, welke ook werd opgemerkt door Sander P. Maar dit keer wist de scheids toch echt zeker dat de wortels die hij had gegeten er voor zorgden dat hij het weer vanuit de middencirkel beter kon zien. Eindstand 3-1 voor ons.

Al met al een prima resultaat tegen een voor ons altijd lastige tegenstander. Volgende week uit naar Reeuwijk in een duel om de bovenste plaatsen. De laatste jaren altijd prima potjes !

Geschreven door: Campos