2018-11-03: Jodan Boys VE1 – FC Lisse VE2 (1-3)

Sammie kijk omhoog

Vorige week ruim voldoende wissels. Al begreep ik dat dat door lichte blessures, verdwenen sleutels etc uiteindelijk ook allemaal toch nog meeviel. Hoe anders was het deze week. Tot donderdag geen problemen en 13 man. Helaas Dave geveld door de griep, dus last minute nog op zoek invallers. Niemand gevonden maar toch met 13 man… Misverstandje bij Ralph D en Paulus R, maar hij was er nog voor de rust. Hulde ! Dan de tegenstander van vandaag: Jodan Boys. Qua reistijd, de verste tegenstander. Vooral veroorzaakt door de tocht door Gouda… Maar omdat de wedstrijden voor ons wat uitliepen en veld 6 op 2 km van de kleedkamers lag, toch nog voldoende tijd voor een goede warming-up. Dat is op onze leeftijd wel nodig. Deze week werden er weer voldoende kaarsjes uitgeblazen dus waren wij zeker 2 jaar ouder dan vorige week qua selectie.

Jodan Boys was nog ongeslagen deze competitie en stond met 10 punten uit 4 wedstrijden bovenaan met v Nispen 2. Voor velen van ons voor het eerst tegen Jodan Boys. Het is het debuutseizoen van de wit, oranje zwarten bij de veteranen. Dit was in principe te zien aan de gemiddelde leeftijd. Kwam aardig overeen met die van ons schat ik in. Vreemde eend in de spreekwoordelijk bijt was de keeper. Die bleek bij navraag de respectabele leeftijd van 77 te hebben. Ik hoop op die leeftijd ook nog lekker te sporten. Wellicht alleen niet meer tussen de groene lijnen…

De wedstrijd begon met een prima aftrap van neef Rick. Ik verwacht hem maandag eigenlijk wel terug bij de heren van Veronica Inside die ongetwijfeld op één van de 150 wedstrijden die worden bekeken ook oog zullen hebben voor de pot die werd opgenomen in Gouda ! Gijpie zal ongetwijfeld gieren. Maar ooit gaat het weer lukken neef ! Zoals Barry Stevens altijd al zei: Vooral doorgaan !!!

Goed anticiperen op een halve redding van de keeper, die begrijpelijkerwijs iets trager op staat, kwam Lisse op 1-0. Heel lang konden wij niet genieten want de counter van Jodan Boys bleken gevaarlijk en uit een van deze aanvallen werd redelijk snel de gelijkmaker gemaakt. Lisse raakte hiervan niet van de leg en bleef met geduld en beheerst zoeken naar de openingen. Via twee goals werd met een 3-1 voorsprong de thee bereikt (of was het nou limonade).

Tweede helft keeperswissel bij de tegenstander. De man met de fluit nam de handschoen op en ging het hok verdedigen. Dit gaf de Goudse burger blijkbaar moet want Lisse kreeg het moeilijk. Aanvallen bleven komen en we kwamen er nog maar lastig uit. Maar met kunst en vliegwerk en gewoon goed compact verdedigen werd het eindsignaal bereikt. De tweede helft werd er niet meer gescoord en dus liepen wij drie punten in op de koplopers. Met een wedstrijd meer gespeeld melden wij ons aan de kop.

Mannen keurige partij en ook prima tegenstander. Volgende week de kraker op veld 5 tegen veteranen 1. De tennis schijnt over te zijn, dus even afwachten wat dit gaat inhouden voor de fitheid van diverse niet nader te noemen personen…..

Campos