2018-10-17: MiniF – Toernooi de Toekomst (0-0)

Toernooi de Toekomst

Direct uit school (12.15 uit) verzamelen om 12.30 bij de FC voor een toernooi bij Ajax van 14.00 tot 17.00, waarbij er 9 wedstrijden van 10 minuten op het programma stonden vandaag. 9 mini F-jes, op een kwart veld, moesten het opnemen tegen ander clubs waar Ajax een samenwerkingsverband mee heeft. 13.30 uur kwamen we aan bij de Toekomst. Kids dolenthousiast en enigszins gespannen begonnen we om 14.15 aan de 1e poulewedstrijd tegen Legmeervogels. Na een achterstand wisten de talenten deze pot om te zetten in een terechte gelijkspel 1-1. 1e punt binnen ! Tweede wedstrijd moesten we aantreden tegen Hillegom. Een echte derby op vreemde bodem ! Helaas konden we het betere spel niet omzetten in doelpunten. Uiteindelijk wist Hillegom 10 seconde voor tijd hun, nagenoeg, enige kans te benutten, waardoor we helaas verloren: 0-1. Direct hierna volgde de wedstrijd tegen de Dijk. Geen rust. Dus snel schakelen na het teleurstellende verlies. Dit ging ze goed af. Elkaar oppeppen en daar was de 1e winst: 3-0 ! De volgende opponent had nog geen wedstrijd verloren en ook wij moesten er aan geloven. Zeeburgia was te sterk voor ons, 0-4 (uiteindelijk was Zeeburgia finalist van het toernooi dus niet slecht gedaan door onze ‘nog onervaren’ talenten) !. Op zoek naar eerherstel zou Hoogland ons slachtoffer moeten worden ! Ons goede spel leidde tot de dikverdiende 1-0. We dachten dat de overwinning binnen was, maar lette even niet op en daar was de eindstand: 1-1. Er restte ons nog 2 wedstrijden. Even een kort en bondig gesprek met de talenten, waarbij we nog 2 keer 10 minuten alles zouden geven om deze dag winnend af te sluiten. Er werd gevochten voor elke meter, samengespeeld om te winnen (verdedigend en aanvallend). We waren scherp en snel. Zo versloegen we achtereenvolgens: Hercules Zaandam met 3-0 en Hoofddorp met 2-1 (doelpunt 1 sec voor het eindsignaal). Top gedaan ! Resultaat: 3e plek van de 8 deelnemers !!!
Sportief samengevat: spelers werden zienderogen beter, speelden goed samen, toonden echte vechtlust om te winnen en hebben zich sportief gedragen. We kunnen trots zijn op deze geslaagde dag!!! Mini F-jes bedankt!!!

Geschreven door: Dennis Weijers