2018-10-13: FC Lisse O19-1 – s.v. Huizen O19-1 (5-1)

Weer een driepunter voor FC Lisse O19-1

FC Lisse O19-1 heeft de koppositie in de 3e divisie weten te behouden.
s.v. Huizen O19-1 werd met een 5-1 nederlaag teruggestuurd naar Het Gooi, maar zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het zeer zeker niet.

s.v. Huizen 019-1 bleek namelijk over een uitstekend team te beschikken. Een team met aanvallende intenties, zeer dynamische spelers, backs die meer als vleugelaanvallers fungeerden dan als vleugelverdedigers, met daarbij een geweldige rechtsbuiten.

Zonder de geblesseerde Mike en een van ziekte herstelde Timo op de bank, aangevuld met Nazir, Boaz en Nikolai, was het aftasten geblazen in de beginfase door beide ploegen.
De eerste kans was voor Huizen, na een weergaloze actie van de eerder genoemde rechtsbuiten. FC Lisse doelman Emiel wist met een uitstekende ingreep redding te brengen. Ook na deze openingsfase kreeg FC Lisse maar moeilijk grip op Huizen, mede door de vele positiewisselingen en de zeer hoog staande backs, waardoor de FC Lisse vleugelaanvallers Jari en Melle meer achter hun directe tegenstanders aanliepen dan andersom. Ook het Lisser middenveld, bestaande uit Joey, Wouter en Rowan, hadden hun handen vol aan de dynamische middenvelders van Huizen, maar bleven vooralsnog uitstekend op de been.

Het gevolg van deze tactiek van Huizen was wel dat er bij tijd en wijle veel ruimte lag op de vleugels voor FC Lisse. In de 18e minuut maakte FC Lisse daar uitstekend gebruik van. Melle wist het spel snel en goed naar de linkerkant te verplaatsen, waar Jari al in de startblokken stond. Zeer rustig en het overzicht bewarend, stelde hij Justin in staat om de bal van dichtbij binnen te tikken, 1-0. Huizen leek niet echt onder de indruk en ging nog fanatieker op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel in de 30e minuut. Na het niet genoeg, resoluut, wegwerken van de bal door FC Lisse in de gevarenzone, wist Huizen de – op dat moment – niet onverdiende gelijkmaker binnen te schieten, 1-1.

Huizen wilde erop en erover, maar FC Lisse toonde veerkracht. Na goed doorzetten van Justin, wist hij in de 38e minuut Melle in staat te stellen om FC Lisse weer op voorsprong te schieten, 2-1, wat tevens de ruststand was.

Met de snelle Nazir voor Jari in de 2e helft hoopte FC Lisse trainer Kevin Krishan de tegenstander nog meer pijn te doen in de omschakeling. Huizen ging gewoon op volle kracht weer op zoek naar de gelijkmaker. De FC Lisse verdediging, bestaande uit Jesper, Milan, Lars en Paul, kwam in de beginfase van de 2e helft iets meer onder druk te staan, maar wisten door hun tomeloze inzet en uitstekend verdedigend werk de Huizen aanvallers vooralsnog prima te elimineren en buiten de gevarenzone te houden.
Ook van de geweldige rechtsbuiten uit de 1e helft werd steeds minder vernomen. Aanvoerder Paul had hem steeds dieper in zijn zak.

Huizen leek er een beetje moedeloos van te worden, waardoor FC Lisse langzaam maar zeker steeds meer op de helft van Huizen te vinden was.
In de 70e minuut leek de beslissing te vallen. Na een mooi één-tweetje was het weer Justin, en weer op aangeven van Melle, die met een droge schuiver de 3-1 op het scorebord wist te zetten. Dat was een flinke opdoffer voor Huizen, maar van opgeven wilden zij nog steeds niks weten. Bewonderingswaardig bleven zij in een goed resultaat geloven, waren af en toe ook dreigend, maar veel verder dan een gevaarlijk schot van buiten de 16 meter kwamen zij niet. Emiel was hiervan niet onder de indruk en pakte ook deze bal zeer bekwaam.

In de 78e minuut kreeg FC Lisse dit sterke Huizen dan eindelijk op de knieën. Lars wist als cv de achterlijn van Huizen te bereiken. Zijn prima voorzet werd bij de 1e paal net door Rowan gemist, maar dat gaf zoveel verwarring bij de Huizen verdedigers dat Justin bij de 2e paal ongehinderd kon afdrukken voor zijn hattrick, 4-1.

Met Timo in de laatste 10 minuten voor de moegestreden Melle, werd de stand in de absolute slotfase zelfs nog hoger. Joey wist, na een prima dieptepass, alleen op de Huizen doelman af te stevenen. Met volle overtuiging knalde hij de bal in de verre hoek, 5-1, wat tevens de eindstand was.

Al met al een zwaarbevochten overwinning tegen de beste tegenstander tot nu toe in de competitie. Misschien ietwat geflatteerd, maar zeker niet onverdiend. Een zeer goede organisatie, opperste concentratie, een juiste wedstrijdmentaliteit en een portie werklust, zorgden voor deze collectieve overwinning van FC Lisse O19-1.

Ook de complimenten aan Huizen over hun vertoonde spel. Zij zullen waarschijnlijk denken dat zij toch een vrij goede wedstrijd op de mat hebben gelegd, maar gaan dan toch met een 5-1 nederlaag huiswaarts. Het kan verkeren…

FC Lisse O19-1 staat door deze prima overwinning inmiddels een stukje los van de concurrentie. Met 12 punten uit 4 duels hebben zij natuurlijk een droomstart als debutant in de 3e divisie. Aankomende zaterdag is er geen wedstrijdprogramma, maar over 2 weken is er de clash tegen de nummer 3 op de ranglijst, rkav Volendam O19-1, in het palingdorp.
Kortom, een prachtig affiche, waar FC Lisse O19-1 ongetwijfeld weer op de proef gesteld zal gaan worden. Maar met dezelfde wedstrijdinstelling als tegen sv Huizen, moet er een goed resultaat in het palingdorp mogelijk zijn.

Geschreven door: Laurens Hillenaar