2018-10-06: FC Lisse VE2 – Van Nispen VE1 (6-0)

Eindelijk het zoet

Na een dramatische start van het seizoen wachtte in wedstrijd 3 van de competitie onze bijna buren uit de Zilk. Nadat wij vorig jaar in de competitie alleen bij v Nispen VE2 waren ingedeeld, besloot de KNVB (helaas) om dit jaar v Nispen VE1 ook weer aan onze competitie toe te voegen. Waarschijnlijk was het jaartje Den Haag de heren niet goed bevallen (en dat zal uiteraard weer niet aan henzelf hebben gelegen…). Overigens bleven wij vorig seizoen niet helemaal gevrijwaard van v Nispen VE1. In de beker verloren wij en lieten zij weer even zien waarom wij het niet erg vonden dat het maar bij 1 keer bleef. Dit jaar dus weer voor het echie.

De omstandigheden waren werkelijk fantastisch. Nog nooit was het zo warm op 6 oktober en veldje 5 lag er weer prima bij. Zoals al duidelijk was mochten wij thuis en hadden zowaar ook ruim genoeg mensen (ik suggereer helemaal geen causaal verband…). Op zaterdagochtend nog wel een afmelding, maar met drie wissels over kon Paul makkelijk even wat rust pakken. Dit zorgde nog wel voor een last minute wijziging in de opstelling van onze Duitser. Oelie kon zijn trainingspak toch uitdoen en schitteren in de 1e helft (en schitteren zou hij doen, maar daar later meer over…). Campos zakte een linie naar achteren en kwam zo direct op dhr de Klerk te staan. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Maarten vd Zwan en die deed dit uitstekend.

Lisse begon de eerste helft prima te ballen. De tegenstanders uit de Zilk konden ballen niet of moeilijk kwijt en de Lisse zat er kort op. De openingstreffer kon dan ook niet lang uitblijven en zo kwamen wij eindelijk weer eens op voorsprong. De heren van Veteranen 2 bleven goed combineren en in een onbewaakt ogenblik was Oelie mee naar voren getogen. Hij ontving de bal en stond eigenlijk te ver naar de linkerkant dus moest met links zou je denken. Oelie keek naar de keeper en zag dat het ook anders kan. Beheerst en bewust deponeerde hij de bal met buitenkant rechts in de verre kruising. Prachtig doelpunt ! Zonder al te veel problemen werd de rust gehaald.. Overigens werd in de 1e helft nog een pingel gemist (zullen maar niet zeggen wie dat was 4G?)

In de rust 3 nieuwe krachten in het veld in de vorm van Klauw, Dave en Niels. Dit nieuwe elan zorgde voor diepgang en Lisse bleef lekker ballen in het begin. Via een prima aanval kwam de bal met (wat geluk) bij Robocop die de bal door het net binnenschoot. v Nispen voelde dat het klaar was en niet iedereen kan dat waarderen. De scheids had dit goed door en 2 heren van de geel roden mochten even gaan afkoelen. In deze periode maakte Lisse de 4e van de middag en kreeg de scheids toch wat medelijden dus na 2 minuten mocht meneer 1 er weer in en al snel volgde heer 2. De rest van de wedstrijd was het vooral een onmachtig v Nispen wat nog wat probeerde maar zelfs opgelegde kansen niet tussen de palen kreeg. Wij maakten er nog 2 dus eindstand 6-0. Overigens werd er ook nog een pingel gemist in de 2e helft. Maar ook daar hebben we het maar niet over, toch Sander O ?

Volgende week op verplaatsing naar de Zilk. Dan tegen de iets jongere heren van Veteranen 2.

Campos