2018-09-22: WDS VE1 – FC Lisse VE2 (3-1)

Het wil nog niet vlotten

Na een niet zo succesvolle bekercampagne wachtte vandaag WDS uit het pittoreske Driebruggen voor de 1e competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019. Afgelopen seizoen mochten wij tijdens de Olympische spelen naar Driebruggen en waren wij in de auto getuige van de gouden rit van regiogenote Esmee Visser. De winter deed in Nederland nog een verwoede poging om terug te keren en dus mochten wij niet op het hoofdveld maar werd het kunstgras betreden. Deze zaterdag was het een stuk warmer, maar het weer was niet heel best. Echter, toch kon het hoofdveld worden betreden.

Qua invallers leek het lange tijd goed te gaan, maar gezien de krakkemikkige staat van het gestel bij sommigen leek het toch veiliger om met drie wissels af te reizen. Patrick Paard had goede herinneringen aan de gesprekken met de familie de Koning, dus was graag bereid om met ons mee te gaan. De start was, hoe zal ik het zeggen, niet zo best…. De eerste aanval van WDS, na wat rondspelen van onze kant zonder gevaarlijk te worden, was direct een prachtige goal. De beste man had het wel in gedachte, maar op ons niveau belanden de meeste ballen, die op deze wijze worden genomen, drie hoog achter (Sander O bewees dit later nog even….). Resultaat 1-0 achter en direct in de achtervolging.

Lisse probeerde te voetballen, maar had het duidelijk lastig om het natter wordende veld, dat uitnodigde tot glijpartijen die je eigenlijk niet kunt doen. Maar wonder boven wonder liepen de meeste aanslagen (aan beide kanten) goed af. Via een bekeken aanval kwam WDS zelfs op 2-0. Lisse werd hierna een loepzuivere pingel onthouden. Scheids gaf dit later toe (geen idee hoe hij dit wist want geen VAR gezien eigenlijk…) Hij had geen zicht op de situatie en hoorde alleen een hoop geschreeuw en dat betekent meestal “ik probeer het maar….”

De tweede helft was koud 30 seconden bezig of de schade werd niet meer te repareren groot. Een aanval van WDS over onze rechterkant leek te stranden maar door de bal er uit te halen en via links opnieuw proberen werd de bal snoeihard en mooi de goal in geschoten. De blauwgele brigade bleef het proberen, maar het mocht niet meer baten. Faas maakte nog een mooie eretreffer, maar verder was het niet veel meer in de afwerking .

Tweede helft overigens geen noodwissels meer over, want Jurgen mocht Sander O begeleiden naar de huisartsenpost om een gat in zijn hoofd te laten hechten. Ouderwets koppen tegen elkaar en bloed bij beiden spelers. Beterschap Sander!

Volgende week thuis tegen Woubrugge hopelijk een beter resultaat.

Campos