2018-05-19: Woubrugge VE1 – FC Lisse VE2 (3-6)

Woubrugge uit

Het wordt eentonig (of het seizoen te lang) maar ook deze week waren er weer invallers noodzakelijk. Dave, Ivo, Peer en zwager 4G wisten de weg naar het pittoreske Woubrugge te vinden. Ik was op de racefiets en al vroeg aanwezig. De heren van VE1 besproken de wedstrijd in de kantine voor, en men wilde duidelijk niet verliezen van FC Lisse. Al dachten sommigen dat wij VE1 waren, en dat was een wat minder team dus die moest zeker gewonnen worden. Maar goed, nadat iedereen binnen druppelde werd de wedstrijd afgetrapt op de kunstsprieten van veld 3. Ook in Woubrugge heeft het plastic gras helaas zijn intrede gedaan en waar veel veteranen teams op gras willen spelen, prefereren de heren uit Woubrugge de rubberen korrels.

De openingsfase was duidelijk voor Woubrugge maar de eerste kans voor Lisse was direct raak via Peer. Ietwat tegen de verhouding maar niemand die daar om maalt. Lisse kreeg hierdoor vleugels en Oelie maakte de mooiste van de middag. Peer zijn honger naar de goal was niet te stoppen de eerste helft. En onder aanvoering van de assists van o.a. Ivo werd met goed voetbal de marge naar VIJF getild. Wat een luxe tegen de nummer 3 uit de competitie met rust 5-0 voorstaan.

Tweede helft kwestie van uitvoetballen zou je zeggen. Echter, of het aan de thee lag of aan de grijze middenvelder bij Woubrugge. De mannen uit Woubrugge gaven zich duidelijk niet gewonnen en gingen vol op de aanval. Lisse kwam even niet meer aan voetballen en binnen 10 minuten stond het 5-2 en leken wij eigenlijk rijp voor de slacht. We herpakten ons gelukkig en pas enkele minuten voor tijd kon Woubrugge nog eenmaal scoren. Wij maakten er de tweede helft geen een meer en dus gingen de punten met 5-3 terug mee naar de FC.

Woensdag weer spelen. Kijken wat dit gaat brengen. In ieder geval nog wat goed te maken na het smadelijke verlies in Scheveningen direct na de winterstop.

Campos