2018-05-12: FC Lisse VE2 – Alphia VE1 (3-4)

Kampioenswedstrijd

Wij voetballen nu voor het tweede seizoen bij de veteranen. In die twee jaar hebben wij mooie potjes uit mogen vechten met de oranjehemden uit Alphen. Dit jaar waren zij onverslaanbaar. Tot vandaag slechts 2 verliespunten dus dan mag je je met recht gaan opmaken voor een kampioenswedstrijd. Een kampioenschap zouden wij alleen maar kunnen uitstellen, maar als je dat kunt, dan moet je het ook proberen !

Groot was dan ook de teleurstelling dat er wederom maar 7 mensen op teamwebs aangaven te kunnen. Afzeggen dan maar ? Dat is ook weer zo wat voor de tegenstander. Ik meen mij ter herinneren dat het 10e dit één keer bijna had gehad, dus wij wisten dat dit niet kon. Dus deze week weer alles op alles gezet om toch weer 11 liefhebbers aan de aftrap te krijgen. En ook dit keer kwam alles weer goed zou Sinterklaas zeggen !

Onder prima omstandigheden, op een uitstekend veld 5, trapten wij af om 15.00 uur. De eerste kansjes waren voor de oranjehemden maar het was Frank die de 1-0 vanuit een vrije trap prima binnenschoot. Alphia leek een beetje onder de indruk, maar kwam langzaamaan weer beter in het spel, al was dit vooral met lange ballen dus heel gevaarlijk werd men niet. Uit een corner, waarbij wij zeker niet goed stonden, maakten zij de gelijkmaker. Hierna via twee aanvallen waarbij de lange kopsterke spits ze prima klaar legde, liepen ze voor de rust uit naar 3-1.

Naar de thee een beter spelend Lisse. Alphia geloofde het wel of kon niet meer, maar Jones hoefde bijna niets meer te doen. Lisse had een paar prima aanvallen en via twee doelpunten in 3 minuten stond het opeens weer gelijk en dat smaakte zeker naar meer. De kansen kwamen, maar een ongelukkige timing zorgde voor een 4-3 achterstand en dat was ook eigenlijk de nekslag voor onze achtervolging.

Alphia gefeliciteerd en succes bij de Haagse clubs in de 1e klasse.

Jørgen, Faas, Ferry, Martin, Michael, Dave bedankt voor het invallen!

Campos