2018-05-05: SJC JO-17 1 – FC Lisse JO-17 2 (4-5)

Spektakel in Noordwijk

5 Mei, Bevrijdingsdag, en het is echt bevrijdingsweer want de zon schijnt volop. Dat moet toch ook zo zijn geweest voor al die mensen in 1945 toen eindelijk een einde kwam aan die verschrikkelijke oorlog.

We gaan vandaag met FC Lisse B2 naar Noordwijk. Niet om naar het strand te gaan, maar om een wedstrijd te spelen tegen SJC. Een wedstrijd waarin voor beide teams niets meer op het spel staat behalve de eer en, mede gezien het weer, bereid ik me voor om een gezapig potje. Niets is minder waar, het wordt een groot spektakelstuk.

Ik ben er eindelijk weer eens een hele wedstrijd bij. Om uiteenlopende redenen heb ik een paar halfjes en helemaal niets gezien en twee weken geleden was ik omgedraaid, toen ik al ruim 50 minuten onderweg was vanuit Nieuw Vennep en 300 meter voor de afslag naar ter Specke 25 minuten onbeweeglijk stilstond in de Keukenhof/Corso file

Tot mijn stomme verbazing wordt de wedstrijd vandaag gespeeld op een kunstgrasveld terwijl er twee grasvelden volkomen ongebruikt liggen te baden in het zonnetje. Ik bedoel; het spelletje hoort toch gespeeld te worden op gras en als je nou niet anders heb………….

Zover vooraf, nu de wedstrijd. De B2 snakt weer eens naar 3 punten maar begint weer te gezapig en staat, nog voor de helft van de eerste helft voorbij, is 2-0 achter, maar schakelt bij en na de eerste helft, ook wel rust genoemd, staat het 2-3 voor Lisse.

In de tweede helft gaat de wedstrijd helemaal los. Het spel gaat op en neer en als Lisse een hele mooie 2-4 scoort lijkt SJC rijp voor de slacht maar met de 3-4 geeft SJC aan daar heel anders over te denken.

Beide ploegen gaan voluit en krijgen kansen. SJC schakelt over op man op man en geeft veel ruimte weg waar Lisse niet van profiteert. Als dan in de 83e (!!!!!!!) minuut de 3-5 valt, denkt iedereen, die is binnen.

Niet dus want bijna vanaf de aftrap ligt nummer 9 in het mandje en is het 4-5.

Nog is het niet over want de scheids wil optimaal van het mooie weer genieten en laat maar doorgaan.

Onbegrijpelijk voor mij, moet ik zeggen want vanaf de SJC bank is de scheids de tweede helft voortdurend luidkeels bekritiseert. Hij heeft die bank ook nog eens gewaarschuwd, dan fluit je toch af als het tijd is met een stand in het voordeel van Lisse. Klaar, maar nee hoor, we maken bijna 90 minuten vol maar het blijft 4-5 en de drie punten gaan eindelijk weer eens in de Lisse B2 tas.

Bij het verlaten van het veld krijgt de scheids nog een keer de volle laag van de technische staf van SJC terwijl bij de kantine toch een groot bord hangt over respect en mond houden. Dan geef je een goed voorbeeld….

Alleen al daarom was ik blij met de eindstand en de winst was ook verdient. Eindelijk werd er weer geknokt en bij vlagen goed gevoetbald.

Ik kom weer hele wedstrijden.

Frits