2018-03-24: FC Lisse VE2 – Aarlanderveen VE1 (4-1)

GOAAAAAAAL

Een rustig weekje qua invallers regelen. 14 (of waren het er nu 15 Ralph….). Dus geen stress. Echter zaterdagochtend 3 afmeldingen om verschillende redenen (ik zal ze maar niet noemen Frenkie 😉 ). Dus snel nog even kijken in de invallerslijstjes. Logisch op deze korte termijn veel andere bezigheden. Maar toen kreeg ik nog een brainwave: RON DE ROOIJ ! Die moet weer hersteld zijn van SVC’08 uit. Dus om 14.25 uur kwam hij met zijn zuurstofflessen op zijn rug aan op de FC. Klaar voor weer even een lekker potje ballen met zijn oud teamgenoten.

De omstandigheden waren ideaal. De Russiche beer lijkt definitief vertrokken ! Al heb ik net vernomen dat er komende week nog wat witte vlokken worden verwacht…. Veldje 5 is nog een aan het herstellen van de winter, dus de kleur groen is er nog niet op zijn mooist. Maar met het lengen van de dagen, gaat dat snel weer komen. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Paulus en wij startten in een 4-4-2 opstelling. Lisse begon redelijk, maar Aarlanderveen liet ook zeker zien waarom zij in de bovenste regionen van onze competitie meedraaien. Mijn derde wedstrijd binnen de lijnen en denk ooit, toen zondag 4 nog wel eens kampioen was, in de laatste wedstrijd een goaltje mee gepikt wanneer het nergens meer om ging. Vandaag rechtshalf, dus met de corners van neef Rick maar eens in de 16 gaan staan.

Eindelijk was zichtbaar waar alle potjes voetbal op de familieweekenden van de van Amsterdammen toe hebben geleid. Het moet 1985 in Hoeve zijn geweest dat deze variant reeds werd geoefend. En dus wist ik precies waar neef Rick de bal ging deponeren. En met een rake kopbal kwamen wij op 1-0. Hierna wat wissselingen. Zowel bij ons als bij Aarlanderveen. Alleen pakte hebt bij hen wat beter uit en stond het 1-1 met rust.

Tweede helft een beter Lisse en Aarlanderveen werd niet meer heel gevaarlijk. Echter de doelpunten kwamen nog niet echt heel hard. Dus bleef het nog lang spannend. Divese kansen werden gemist, of wonderbaarlijk van de doellijn gehaald. Maar uiteindelijk was het Patrick met een mooie goal, die de 2-1 op het spreekwoordelijke bord zette ! De ban was gebroken en wij liepen nog uit naar 4-1.

Komende week inhalen bij de buren in de Zilk. Spelen zoals de tweede helft en dan moeten de punten weer mee naar Lisse.

Campos