2018-03-24: Docos B1 – FC Lisse B2 (0-0)

Bijna gestolen

Ik was laat deze zaterdag, te laat zelfs voor de eerste helft. Moest thuis eerst een klus afmaken voordat ik in de auto kon stappen, vandaag richting Leiden.

Met de fantastische wedstrijd van het Nederlands elftal nog in het hoofd, hoopte ik dat de tweede helft van deze pot genoeg zou zijn om de teleurstellende nasmaak van gisteravond een beetje weg te spoelen, en daarvoor was niet veel nodig.

De ruststand was 0-0 en, naar ik begreep van de aanwezige toeschouwers, waren paal en laat de verdedigende uitblinkers in de eerste helft bij FC Lisse. Daartegenover stond dat Lisse een elfmeter zou hebben verdiend en ook wat kansjes had laten liggen.

Maar goed 0-0 en nog alles te winnen.

DoCoS is er ook één van lange ballen, snelle mannen, en bikkelhard in de duels. Lisse was te slordig in balbezit om zich daar steeds onderuit te voetballen. De keren dat dit wel lukte, was Lisse meteen gevaarlijk, vooral als de zijkanten werden gezocht. Dat gebeurde in mijn ogen te weinig, want centraal was Lisse redelijk kansloos tegen de twee blokken beton van DoCoS.

Maar ik zag inzet, passie, kansen en gedrevenheid bij beide ploegen, en waar miste ik dat ?

Beide ploegen ontsnapten diverse keren aan een achterstand, Lisse meer als DoCoS. De paal kwam weer in actie maar nu zowel bij Lisse als DoCoS.

Een overwinning van Lisse zou een gestolen zege zijn geweest, maar ook een gestolen overwinning is drie punten waard, en bij dit soort diefstal wordt zelden aangifte gedaan, dus hoef je de buit niet meer terug te geven.

Maar het zat er net niet in, hoewel het in de laatste minuten nog had gekund.

Ik was samen met Mills, mijn hond, die ook wel eens naar de junior baas wilde kijken. Ze had genoten zei ze . Ik ook.

Frits

Geschreven door: Frits Michels