2018-03-10: Wilhelmus B2 – FC Lisse B2 (2-3)

Gezellig

Eindelijk mocht ik weer eens langs de lijn staan bij FC Lisse B2. De griep en een blessure waren er de oorzaak van dat het al weken geleden was. Op deze mooie zaterdagmorgen gingen we op naar Wilhelmus in het Haagse of toch Voorburg ? Of toch Leidschendam ? Want tijdens het laatste stuk van de reis veranderde de naam bijna in elke bocht.

Maar de navi zei ‘s Gravenhage en bracht ons keurig bij een gezellig sportpark.

Echter, de B2 maakte het een groot gedeelte van de 1e helft minder gezellig. Wilhelmus gooide veel fysieke energie in de strijd en daar had Lisse het best moeilijk mee. Uit een corner viel de 1-0 door een volkomen vrijstaande tegenstander en gepruts achterin leidde tot de 2-0 achterstand.

Lisse kreeg ook kansen maar faalde in de afwerking tot dat Wilhelmus besloot dat ze iets terug moesten voor het eerdere kadootje wat Lisse ze geboden had.

2-1 en ineens was de geest uit de fles bij Lisse. De 2-2 volgde al snel en een prachtige aanval had de 2-3 ruststand tot gevolg. Het werd alweer een stuk gezelliger.

Na rust werd het steeds meer een verbeten gevecht. Lisse was en bleef voetballend de betere maar verzuimde verder afstand te nemen, zelfs een pingel was niet aan Lisse besteed.

Toen Wilhelmus door moest met 10 man, oorzaak blessures, leek het gespeeld maar niets was minder waar. Wilhelmus bleef pushen met lange ballen en hele verre ingooien, maar verdedigend gaf Lisse bijna niks weg.

Zo konden we via Voorburg, Leidschendam en Den Haag met 3 punten terug naar Lisse om met 3 spelers aan te sluiten bij A2 die aan moest treden tegen koploper Laakkwartier.

Ik weet niet wat dat dat is bij Lisse maar elk seizoen komen de selecties in Maart in de personele problemen. B1 ers mee met de A1, C1 ers mee met de B1, en B2 ers mee met de A2, het is een bekend beeld aan het worden.

Met andere woorden om negen uur de deur uit en om bijna zes uur er weer in. Best gezellig zo een dagje FC Lisse

Geschreven door: Frits Michels