2018-03-10: CVC Reeuwijk VE1 – FC Lisse VE2 (2-6)

Kaalheide

Een uitwedstrijd om 12 uur ! Dat betekent bij ons vaak wat meer afwezigen ivm trainersactiviteiten binnen de club. Dus ruim op tijd weer op zoek naar invallers. Maar helaas was er deze week niemand te porren voor een potje in Reeuwijk. Maar achteraf zullen de potentiële invallers zich achter de oren krabben. Waar ik vorig jaar al jaloersmakend keek naar het veld naast het hoofdveld, en even de idee had dat dit veld 2 was bleek dit veld 3 te zijn. En dus mochten wij vorig jaar op afgekeurd kunstgras ballen terwijl de groene weide aan junioren werd gegeven. Maar dit jaar in de auto de verlossende app van Jones: “veld 10 veld 3” en de niet onbelangrijke toevoeging “GRAS”. Mijn hart maakte een vreugdesprongetje. Op gras en op wat voor een veld ! Een heuse sintelbaan om dit veld. Dat wat je vroeger op studiesport altijd zag bij obscure Russische clubs of Roda JC.

Neef Rick miste het goed verstopte zijpaadje dus kwam fashionable late aan. Maar de scheids toonde clementie en dus werd even op hem gewacht. Met precies 11 man en Jones als noodwissel/vlagger werd er afgetrapt. Lisse begon goed en al snel werd duidelijk waarom wij graag op Rickie wilde wachten. Met buitenkant rechts zocht hij het hoofd van Robocop en die zorgde keurig voor de 1-0 voorsprong. Al snel maakte ook Ed een prachtige goal na een prima aanval dus een veilige 2-0 voorsprong. Hierna echter te makkelijk gedacht en de CVC kwam terug tot 2-2. Dat dit tegen de verhouding was doet niet terzake en dus was het weer opnieuw beginnen. Robocop maakte zijn tweede en ook deze mocht er wezen. Dus met 1 doelpunt verschil aan de thee.

Tweede helft noodwisseltje ingebracht. Jones liet de vlag aan Gerrit die na als een hinde over de rechterkant te blijven gaan toch weer last kreeg van zijn ribben. Jones op doel (en de nul gehouden) en de Duitser op rechtshalf. Kon hij de niet gelopen km’s naar Reeuwijk toch nog een beetje goed maken. Tweede helft een prima voetballend Lisse die Reeuwijk eigenlijk geen enkele kans meer gaf en met prima aanvallen uitliep naar 6-2. Met 3 puntjes en een koud kratje bier dus lekker naar de kleedkamer !

Campos