2018-02-17: FC Lisse VE2 – van Nispen VE2 (4-3)

Derbydag

Het was een drukte van belang op het sportpark. Dit had een gegronde reden: derbydag. Al weken werd er door menigéén uitgekeken naar deze dag. Een wedstrijd tussen twee bollendorpen. Twee dorpen waar het Carnaval wordt gevierd. In het ene dorp wat uitbundiger dan het andere. Twee dorpen met de kleur geel in het shirt. Twee dorpen met één katholieke parochie… Jajaja op zaterdag 17 februari stond hij weer op het programma: FC Lisse – v Nispen bij de veteranen. Dit keer gelukkig niet het 1e van de Duinkonijnen. Die mogen hun kunsten dit jaar over het algemeen lekker vertonen bij schobbejakkeclubs in Den Haag. Daar passen zij overigens goed tussen 😉

En ja, de meeste drukte op het sportpark werd veroorzaakt door onze hoofdmacht die het opname tegen die andere club uit het dorp van onze tegenstander met eveneens geel in de clubkleuren. Al begreep ik in de tweede helft dat dit deze club niet bij ieder Duinkonijn op warme gevoelens kan rekenen. Het was deze week iets minder erg met invallers zoeken dan vorige week. Eigenlijk leek alles prima op orde. Tot vrijdagavond door overmacht 2 man afvielen en wij toch nog 1 last minute invaller konden verwelkomen, Marcel bedankt. En omdat Ruud zich had vergist in zijn collegelengtes begonnen wij met 3 wissels. Echter na drie maanden afwezigheid had mijn hamstring er na vorige week nog geen zin in, dus koos ik wijselijk voor een achter de hand wissel en hanteerde 90 minuten de vlag.

Met een scheidsrechter uit het zuiden des lands (Roermond). Waar je zin in hebt. Maar hij had op hoog niveau gefloten deelde hij mee bij het uitwisselen van de instructies, dus graag aandacht… Gedurende de wedstrijd kwamen wij er achter dat hij met hoog niveau bedoelde dat hij waarschijnlijk op de Cauberg een wedstrijd had gefloten in zijn thuis provincie….

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Een heel sterk en goed begin van ons resulteerde in een snelle 2-0 voorsprong. Hierna bleven wij het betere van het spel houden, maar werd het wat slordig. Dit bood v Nispen de mogelijkheid om (vanuit buitenspel) op 2-1 te komen. Echter de man in het Zwart vond dit een niveau dat hij niet in discussie ging, vertelde hij…

Na de thee een snelle gelijkmaker om de oren. En dus kon het weer alle kanten op. Maar de inbreng, na maanden afwezigheid door studie, door Rutjes, gaf ons vleugels en dus via twee mooie aanvallen werd de marge weer op twee gebracht. Door een mooie goal van van Nispen werd het nog even billen knijpen. Maar uiteindelijk werden de drie punten op Ter Specke gehouden. Er wacht weer een week van puzzelen om te kijken of wij volgende week weer 11 man binnen de lijnen kunnen krijgen. Toch fijn dat de KNVB rekening houdt met voorjaarsvakanties….

Campos