2017-12-16: FC Lisse VE2 – WDS VE1 (3-2)

De laatste van 2017

Na een week die begon met een hele hoop sneeuw en code rood in NL was het afwachten of de wedstrijd door kon gaan. Op donderdag kon er nog waterpolo op de velden worden gespeeld, ,maar wonder boven wonder ging zaterdag alles door ! Hulde aan het drainagesysteem ! En dus mochten wij, om 14.30 uur, aantreden tegen WDS. Deze wedstrijd was er 1 uit de categorie inhalen. Waarschijnlijk was het vorige keeer beter weer, want vandaag was het waterkoud ! En dus langs de kant geen pretje. Maar hopelijk zou het spel ons langs de kant verwaremen….

Na 10 minuten hadden wij 3-0 achter kunnen staan, maar de spitsen van WDS hadden het vizier niet op scherp of stuitte op Robin. Na 15 minuten kwamen wij dan toch iets beter in het spel en kregen ook wat kansjes. WDS trok aan Frenkie en dat mag niet dus ging de bal op de stip. Koud kunstje voor neef Rick om deze te verzilveren. Echter, lang konden wij niet genieten want na onoplettend verdedigen stond het al snel 1-1. Dit zou ook de rust stand blijken.

In de rust de nodige wissels, waaronder een keeperwissel. Lisse kwam furieus uit de startblokken en had binnen 5 minuten de pot eigenlijk moeten beslissen. Maar waarschijnlijk had de keeper van WDS als ontbijt magneten gegeten, want de beste kansen gingen recht op zijn lichaam af. Na een mooie aanval opgezet door Klauw een schitterend doelpunt van de Duif. Een heerlijk snijbal werd vakkundig in de hoek gedeponeerd, nadat de Duif ook nog een aanslagje op zijn enkels ontweek. Lisse had weer de voorsprong en wist deze via een prachtige statige kopgoal van Gerrit uit te breiden naar 2 ! Hierna consternatie op veld 1 en uit de pingel die 1 miste en daarna van afstand toch maakte, kreeg WDS inspiratie en bijna gelijktijdig maakte WDS de aansluitingstreffer.

Enige minuten later verkeerd ingezette sliding van Paul en dus een pingel. De trukkendoos ging open bij neef Rick en waar hij hem wel maakte wist hij de psychologische oorlog te winnen en de tegenstander te dwingen tot een schot(je) op de paal ! Klauw had dit even gemist en was na afloop doodziek van het gelijke spel…. quote van de dag: “ik vond het idd wel een beetje vreemd dat die keeper van hun in blessuretijd nog mee ging met een corner” . Scherp blijven Klauw !

En zo werd de laatste wedstrijd van 2017 omgezet in een driepunter. Nu allemaal aan de kerstdish en oppassen met vuurwerk. 20 januari starten wij weer met een inhaalwedstrijd en zijn hopelijk wat geblesseerden weer verder hersteld !

Fijne dagen allemaal.

Campos