2017-11-11: Alphia VE1 – FC Lisse VE2 (5-2)

In de wachtkamer

Op de dag waar onder de rivieren reikhalzend naar wordt uitgekeken in verband met het bekend maken van de nieuwe prinsen Carnaval, mochten wij aantreden tegen de trotse koploper van onze klasse. Alphia kent een uitstekende seizoensstart en is na 5 potten nog zonder puntverlies en scoort daarbij redelijk makkelijk. Aan ons om hier iets aan te doen.

Het koste weer genoeg inspanning, maar het is weer gelukt met voldoende mensen aan de aftrap te verschijnen. Dank alle invallers weer !!! Onder dreigende omstandigheden werd gefloten voor de aftrap door de man in het paars. Nu is het flauw om bij verlies naar de beste man te kijken. Zij doen ook hun best en meer van die cliche’s…. Maar het is in onze klasse wel vaker dat scheidsrechters het nodig vinden om hun stempel op de wedstrijd te drukken. Dit, terwijl de spelers onderling het vaak prima kunnen oplossen.

Echter de beste man in het paars had van te voren gekeken op de kaart waar Lisse ook al weer lag. Waarschijnlijk had hij gekeken met zijn bril nog niet op en dacht hij dat Lisse een kustplaats was waar dit weekend de haringvloot weer binnen zou worden gehaald. Of een andere mogelijkheid is dat hij op de site van de FC heeft gekeken en daar de woorden Katwijk en Lisse zag en door de oranjeshirts bij Alphia helemaal in de war is geraakt. Feit is dat hij waarschijnlijk dacht dat onze grensrechters meededen aan vlaggetjesdag en hij dus structureel de linkerkant van Lisse negeerde.

Helaas dus de eerste verlies van de reguliere competitie. Maar zoals bekend is een bal nog steeds rond en kan het balletje raar rollen. We zitten pas op een kwart van het aantal wedstrijden dus nog niet alles is verloren. Komende weken weer herstellen en onze potjes weer winnen!

Campos