2017-11-04: FC Lisse B2 – Katwijk B1 (0-0)

Heerlijke pot

FC Lisse B2 – Katwijk B1
========================

Voor deze prachtige zaterdagochtend staat er een zeer aantrekkelijk affiche op het programma nl. Lisse tegen Katwijk.

Vanaf minuut één tot minuut tachtig voldoet de wedstrijd aan alle verwachtingen. Er ontspint zich een waar voetbalgevecht waarin beide ploegen op het scherpst van de snede de strijd aangaan.

Lisse heeft, wat betreft het technische gedeelte, de overhand maar de Katwijkers stellen daar veel inzet tegenover. Het mooiste voorbeeld daarvan was het 80 minuten durende duel tussen de spits van Katwijk en de Lisse centrumverdediger Timo. Deze twee heren hebben elkaar met alle middelen, geoorloofd en niet geoorloofd, dwars gezeten maar uiteindelijk kwam er geen winnaar uit de bus, net zoals bij de wedstrijd.

Lisse begreep dat alleen techniek niet voldoende zou zijn en ging mee in de strijd zonder het voetballende gedeelte te verwaarlozen.

Een schitterende actie van Tim, na een prachtige pas, resulteerde in een dito reactie van de keeper van Katwijk. Die keeper had het ook een stuk drukker dan Piet want Lisse was dreigender en, alhoewel hij wel eens een balletje losliet, liet hij ook regelmatig zijn klasse zien.

Aan de andere kant bleef het opletten en kwam ook Katwijk een paar keer dreigend door, maar de Katwijkers hadden het vizier niet echt op scherp. Zelden kwam er een bal tussen de palen.

De tweede helft bleef net zo boeiend als de eerste. De scheids liet veel toe en dat maakte het nog leuker en uit de hand liep het nooit.

Pim maakte een beweging teveel na een prachtige aanval over rechts en Dave gaf in kansrijke positie de keeper weer de gelegenheid op een prima redding. Qua kansen was, en bleef het voor Lisse, steeds net niet.

Over en weer werden de wissels gebruikt maar aan het spelbeeld veranderde er weinig. Lisse bleef zoeken naar het gaatje, en de uitvallen van Katwijk bleven maximale attentie vragen van de Lisse verdediging.

Het bleef dan ook zoals het was 0-0. Terecht ?……..ja alhoewel Lisse de betere kansen had.

Maar zo een 0-0 wedstrijd wil ik elke week wel zien !!!!!!

De grens

Geschreven door: Frits