2017-10-14: FC Lisse B2 – UVS B2 (2-0)

FC Lisse B2 herstelt zich

Ruim een week geleden ging de B2 dik onderuit tegen ASC, met maar liefst 4-1. Als je de uitslag zo leest, denk je, dat was dus kansloos. Het frustrerende aan deze wedstrijd was, voor de toeschouwers, dat het niet kansloos had mogen zijn. Maar het spel van Lisse was bedroevend.

Nog erger dan het weer, en op deze zaterdagmorgen was dat weer met striemende regen en windkracht 8 heel bedroevend dus kunt u nagaan, geachte lezer, hoe bedroevend het spel was. Maar goed je hebt wel eens zo’n wedstrijd dat alles tegenzit.

Tegen UVS, zaterdag 14 oktober jl, was alles anders:

Geen zuidwesters maar korte broeken en minirokken, en een B2 die 23 klassen beter speelde dan tegen ASC.

Dat was nodig ook, want UVS was een pittige tegenstander, maar Lisse was helemaal bij de les. Dus toch mooi weer voetballers ? De komende herfst en winter zullen het ons leren.

Met een ruststand van 1-0 kon het nog alle kanten op. De tegenstander probeerde het vaak vanuit de tweede lijn; Lisse probeerde wat dichter naar de goal te voetballen. UVS had, denk ik, iets meer balbezit maar gaf ook de nodige ruimte weg waar Lisse gebruik van probeerde te maken.

Een werkelijk vloeiend uitgevoerde counter bracht de geruststellende 2-0 op het bord en er kwam kans op meer, want Lisse had de countersmaak te pakken. Maar helaas de 3-0 viel net niet.

Maar al met al een prima herstel

Geschreven door: Frits Michels