2017-10-07: FC Lisse JO17-1 – Sporting Martinus JO17-1 (1-1)

Zaterdag 7 oktober speelden we om 13:00 uur thuis tegen Sporting Martinus JO17-1, dit team had, net als ons, ook een keer gewonnen en een keer verloren. Fc Lisse begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al na een paar minuten zo’n 3 kansen. Na een kwartier voetballen gaf de verdediging van Sporting Martinus een lange bal naar voren, wat ze de hele wedstrijd deden, die bal kon net niet uitverdedigd worden waardoor iemand van Sporting Martinus, knap uit de draai, de bal langs doelman Stan schoot.
Gelukkig had Fc Lisse nog tijd genoeg voor de gelijkmaker. Fc Lisse bleef op zoek naar de 1-1 maar hoeveel kansen ze ook kregen, voorzet van Melle die over werd geschoten door Max, Lars die een bal net langs het doel schoot uit een volley en Rowan die op de keeper liep. Fc Lisse ging onterecht met een 1-0 achterstand de rust in.
Fc Lisse kwam erg sterk de kleedkamer uit, net als in de eerste helft. Al na 5 minuten was het raak. De bal werd vanaf de achterlijn laag voor het doel gegeven en Remi schoot hem geplaatst, en hard, in de kruising van 12 meter. Fc Lisse kreeg na die goal weer talloze kansen om op voorsprong te komen maar het wilde maar niet lukken om die bal in het doel te krijgen. De keeper van Sporting Martinus hield zelfs een bal van Lars met zijn hoofd tegen. Het zat Fc Lisse echt niet mee. Sporting Martinus kreeg in de laatste 2 minuten nog 2 grote kansen tegen waardoor zij er bijna met de winst ervandoor gingen, maar Stan hield ze met prima reddingen tegen waardoor de uitslag 1-1 zou worden. Wel was het een vermakelijke wedstrijd voor de toeschouwers.

Volgende week speelt Fc Lisse uit tegen Ado’20, maar eerst dinsdag de bekerwedstrijd tegen Concordia, die gewonnen moet worden wil Fc Lisse door naar de volgende ronde.

Geschreven door: Milan van Duijn