2017-09-30: FC Lisse VE2 – Warnica Stars VE3 (8-2)

Uiteindelijk niets aan het handje

Dit jaar begonnen met een nieuwe studie. Vrijdag 6 oktober een tentamen binair rekenen. Dus zaterdagochtend vroeg de wekker, immers ’s middags staat de wedstrijd tegen Warnica Stars op het programma en die wil ik nog wel even meepakken. Niets lekkerder dan op zaterdagmiddag met je maten te ballen op een echt veld. De regen viel zaterdagochtend gestaag maar veldje 5 lag er om 15 uur prima bij! Het is na de kermisweek altijd even afwachten hoe iedereen hier uit vandaan komt ! Maar wonder boven wonder stond iedereen weer fris en fruitig aan de aftrap. Drie wisseltjes dus in tegenstelling tot vorige week zouden wij vandaag toch wel met 11 man moeten kunnen eindigen ?

Scheidsie Jones floot voor de aftrap en Lisse voetbalde prima. Snel bleek wel dat Warnica ook aardig probeerde mee te voetballen en duidelijk de twee snelle voorhoede spelers probeerde te bereiken. Een mooie aanval over meerdere schijven werd door Paling heerlijk tot doelpunt geprolongeerd. Sander Paard vond dit prima en ging snel naar de kant. In ieder geval geen schuld aan een tegengoal…
Hierna was het echter ook Paling die iets te enthousiast door gleed en een pingel was het gevolg. Echter de paal was onze redding. Zouden we de voorsprong tot de rust vast kunnen houden ? Helaas niet. Diepe bal. Geen goede afstemming tussen Paul en mij en 1-1. Sorry Paul, ik moet nog even wennen aan zo’n snelle speler voor mij… Op zich was de gelijke stand een aardig afspiegeling van de eerste helft. Oh ja, Oelie had het veld ook al verlaten inmiddels met een blessure. Het ging weer hard. We worden oud mannen…

Tweede helft toch nog de luxe van een wisseltje in de vorm van Martin Duinkerken. Of het aan de thee lag weet niemand maar feit was dat wij furieus uit de startblokken kwamen en op 3-1 kwamen ! Warnica ging met de moed der wanhoop in de aanval. Een 1 op 1 werd niet afgemaakt en uit de corner die hierop volgde kon Robin de 4-1 maken en leek de wedstrijd gespeeld. Zeker nadat de nummer 11 Paling torpedeerde omdat hij vond dat hij dat recht had…. Met 10 man kon men weinig meer uitrichten. Zelfs de tweede pingel van de sociale culturele vereniging uit Den Haag mocht er niet in. Ik kan nu uitgebreid beschrijven hoe dit werkt. Op zich mooi om jullie allemaal mee te nemen in de psyche van een keeper op het moment dat je de druk voelt van het 1 tegen 1 gevecht op 11 meter. Maar ik heb Frenkie beloofd dit niet te doen dus noem ik nog de eindslag 8-2.

Oh ja en dan dat tentamen binaire getallen. Voor de leken dit zijn de nulletjes en eentjes in de computers die worden gebruikt om een handeling te verrichten. De uitslag in binaire getallen luidt:

1000 – 0010

Ik zeg toch aardig aan het doelsaldo gewerkt….

Campos