2017-09-30: BFC B1 – FC Lisse B1 (3-2)

Onnodig verlies

Het valt soms wel eens niet mee om ouder te zijn van een B junior. Het is zaterdag 07.15 uur als de wekker afloopt. Als ik beneden kom kijkt de hond mij stomverbaasd aan: wat doe jij zo vroeg op ? Het is zaterdag hoor, en ik wil uitslapen. Ja ik ook, maar boven ligt er één die moet straks voetballen in Bussum, dus het spijt me, we moeten er uit.

Voor een bord spaghetti is het nog wat vroeg maar na een toch voedzaam ontbijt, gaan we op weg en na een half uurtje rijden kunnen we aan de huizen duidelijk zien dat we in Bussum zijn. De ene kast is nog mooier dan de andere.

De nieuwe B1 is, net als de nieuwe B2, goed begonnen aan de competitie, nl met een overwinning, en om maar meteen met de deur in huis te vallen, daar hadden vandaag punten bij moeten komen.

Want de wedstrijd is er één van twee, volledig, tegen elkaar opgewassen teams. De eerste kansen zijn voor BFC maar dan is Lisse aan de beurt. Zo golft het spel op en neer en heen en weer. Echter, door drie persoonlijke slordigheden staat er een ruststand op het bord van 3-1. Absoluut geen juiste aftekening van de verhoudingen.

Vol goede moed gaat Lisse na rust op jacht naar de aansluiting maar het spel blijft te slordig en helaas valt die treffer te laat in de 2e helft. Jammer, want er had meer in gezeten.

Conclusies trekken, van leren en vol goede moed op naar de volgende wedstrijd.

Alhoewel : was ik daar nou zo vroeg voor opgestaan ??

Geschreven door: Frits Michels