2017-09-23: VV Moerkapelle VE1 – FC Lisse VE2 (3-4)

Een zware bevalling

Op vrijdagochtend nog met 3 wissels. Helaas heeft Frenkie vroeger bij Topo niet goed opgelet en dacht hij dat Moerkapelle dichter bij Lisse lag… Dus met 2 wisseltjes naar Moerkapelle. Nou ja, twee wissels ! Klauw ging mee voor de sfeer in de kleedkamer denk, want bij het lopen naar het veld voelde hij al dat het hem deze week ook weer niet ging worden. Dus nog 1 wissel. De mannen van Moerkapelle zaten al even ruim in de spelers, dus wat wissels betreft was het in evenwicht.

Op een schitterend nieuw complex met prachtige kleedkamers, kantine en helaas kunstgrasvelden mochten wij onder mooie omstandigheden onze kunsten gaan vertonen. Gezien het mooie weer stelde de tegenstander voor om het bij 1 helft te houden en daarna gezellig op het terras te gaan zitten. Echter gezien het feit dat beiden teams nog volop om het kampioensschap spelen werd dit toch maar niet gedaan…

De eerste 10 minuten waren, vanaf goal, gezien werkelijk fantastisch. De ene aanval was nog mooier dan de anderen en als het na die 10 minuten 3-0 staat is daar eigenlijk niemand op het veld die dat raar vond. Maar helaas ontbrak het aan geluk of scherpte in de afronding. De ballen gingen op de lat, naast, of gewoon tegen de keeper aan. En zoals een fenomeen ooit zei… moet je ze wel maken anders maakt de tegenstanders ze wel. En laat Moerkapelle nou net een spits hebben die wel raad weet met counters. De beste man was balvast en ook vrij rap, dus bij balverlies en niet snel genoeg omschakelen, kwam men eruit en maakte zo 2 doelpunten. Omdat wij er de eerste helft ook twee maakten gingen we met een gelijke stand de thee opzoeken. De thee was overigens prima verzorgd door de omroepmevrouw van 1, dat gelijktijdig speelde, en vooraf onze bestelling kwam opnemen. Thee of limo. Waar maak je dat nou nog mee !

Tweede helft vol goede moed en veel balbezit en kansen. Echter al snel moest Patrick Paard eraf met een kappotte hamstring. En nadat Edgar dit zelfde euvel in de 1e helft al had moesten wij door met 10. Aan het veldoverzicht was dit niet te merken. Echter een schot werd door mij niet klem gepakt en Dennis moest aan de noodrem trekken (of was het nou Dennis die een schop kreeg….) kwam Moerkapelle weer op voorsprong. Wij lieten ons niet uit het veld slaan. Moerkapelle bleef gokken op de counter en vergat in overtal te gaan voetballen. Via een goal van Bas en een pingel kwamen wij dan eindelijk op voorsprong. Het was hangen en wurgen de laatste minuten, maar het werd niet meer weg gegeven !

Mannen, een dik verdiende overwinnning maar hij moest uit de tenen komen. Volgende keren de helft van het aantal kansen maken en we halen de dubbele cijfers… Volgende week thuis en wat het kampioenschap betreft, hebben we alles nog in eigen hand !

Campos