2017-09-23: FC Lisse B2 – Blauw Zwart B1 (3-1)

Debuut in de 1e klasse levert 3 punten op

Na een lange voorbereiding, die begon ergens in de zomer, was het nu op de 3e herfstdag hoog tijd geworden voor het serieuze werk: de competitie. Dankzij de “oude” B2, die het afgelopen seizoen kampioen werden, mocht de, merendeels uit eerstejaars B junioren bestaande, nieuwe B2 team aftrappen in de eerste klasse. Op een prachtige, heerlijke en dankzij de mist, een beetje vochtige GRASmat werd het een leuke wedstrijd.

De verslaggever kreeg ook een beetje een deja-vu want het was weer voetballen, Lisse, tegen lange ballen en fysieke kracht. Daar heb ik het afgelopen seizoen, bij die oude B2 elke week naar staan kijken.

Daar moesten de nieuwe B2 boys even aan wennen. Blauw Zwart had dan ook een overwicht in het eerste kwartier maar langzaam maar zeker kwam Lisse steeds meer in de wedstrijd. Er kwamen ook kansen, grote kansen zelfs maar die waren, nog, niet aan Lisse besteed.

Na rust werd Lisse steeds sterker, hoewel achterin maximale attentie nodig bleef voor die lange ballen. Die was er even niet en prompt stond het 0-1. In mijn ogen kwam dat door een gebrek aan communicatie, maar tsja in het veld geen smartphone dus er kon niet even ge-appt worden.

Maar, er werd wel een tandje bijgezet en de kansen werden nu wel benut. Via goede doelpunten werd het 2-1. Blauw Zwart schakelde over op het Ajax -Keizer systeem met 4 spitsen maar er was geen doorkomen aan. De ruimte die Lisse nu voorin kreeg werd optimaal benut en met de 3-1 werd de wedstrijd definitief beslist.

Een prima start mogen we dus zeggen, lekker voor het vertrouwen en op naar meer ?

De grens.