2017-09-09: RCL VE1 – FC Lisse VE2 (6-4)

We zijn los

Na weken van wachten, keihard trainen (zoals Bas het omschreef: ik heb keihard getraind achter de tv….) stond op de verjaardag van onze Duitser de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een voor ons onbekende tegenstander. Echter, enig speurwerk van te voren leerde ons dat dit de kampioen was van de eerste klasse van de afgelopen 2 jaar. Voor ons dus een prima meetmoment na de goede eindspurt afgelopen seizoen een klasse lager ! Met uiteindelijk toch 2 wisseltjes aangekomen in Leiderdorp. Aangezien men een nieuwe kantine en kleedkamers krijgt was het omkleden een beetje behelpen. Maar het had ook zo zijn charme. Menigeen moest denken aan de Polderboys uit…

Dat de wedstrijd doorging, na de overvloedige regenval van de afgelopen dagen, was te danken aan de veelheid van kunstgrasvelden bij RCL. Het was inmiddels droog en er scheen een zonnetje, dus wat dat betreft was het prima voetbalweer. Wij begonnen niet onaardig maar liepen al snel tegen de fouten van afgelopen seizoen. Balverlies is dodelijk, zeker tegen een hoger aangeschreven team. RCL bestond uit voetballers die eigenlijk allemaal een balletje konden trappen en tel daarbij een uitstekende spits op (google leerde dat de beste man groot is geworden bij Rijnsburgse Boys en Katwijk in de hoofdklasse…). De eerste goal van deze spits was van grote schoonheid. Al snel kwamen wij ook 2-0 achter en werd een afstraffing gevreesd. Martin kon echter de aansluitingstreffer maken. Maar wij bleven de foutjes maken die helaas weer werden afgestraft. Rust 5-3.

Tweede helft was van onze zijde een stuk beter ten opzichte van de eerste. RCL kwam er nog wel uit met speldenprikjes maar van echt hele grote kansen was geen sprake meer. Wij stonden beter en hadden meer geduld. Via de jarige Duitser werd het verschil weer 1. Een handsbal werd door de overigens verder prima fluitende leidsman weggewuifd waardoor de gelijkmaker uitbleef. Een iets te aanvallend Lisse werd na een risicovolle pass toch nog 1 keer afgestraft waardoor de uiteindelijke marge eindigde op 2 in het voordeel van RCL.

Conclusie: Een eerste wedstrijd met zeker positieve punten voor de rest van het seizoen ! Volgende wedstrijd tegen oude bekenden van vorig seizoen: v Nispen.

Campos