2017-05-17: Restaurant de Engel – Helios Bloemenexport (3-0)

De Engel trekt in de tweede helft de wedstrijd tegen Helios naar zich toe 

Na het doelpuntenfestijn bij de wedstrijd tussen Ookhart en Warm en Koud volgde een veel rustiger potje tussen De Engel en Helios. De eerste 5 minuten waren er voornamelijk wat kleine kansjes voor de Engel welke vakkundig onschadelijk werden gemaakt door keeper Reinier van Helios. De eerste kans voor Helios ontstond na ongeveer 9 minuten. Het schot van Olav Vrolijk werd echter knap gepareerd door de keeper van De Engel. Deze kans was de inleiding van de periode waarin Helios duidelijk de betere partij was. De grootste kans in deze fase was voor Ron Kattenberg. Een op een met de keeper mikte hij helaas voor Helios net naast de goal. Na deze goede fase van Helios nam De Engel weer wat meer het initiatief. Zo had Patrick Kortekaas veel pech toen zijn schuiver de paal raakte. De laatste 3 minuten voor rust keerden de kansen wederom. Helios kreeg in die fase 2 grote kansen maar wederom konden ze niet in goals omgezet worden. De eerste kans ontstond doordat Ron een diepe bal van zijn medespeler slim door zijn benen liet lopen. De keeper van de Engel redde echter bekwaam. De tweede kans werd door Ron zelf net naast de verkeerde kant van de paal gemikt. Zo brak de rust aan met een brilstand op het scorebord.

Na 5 minuten in de tweede helft was het dan eindelijk raak. Na eerst de paal geraakt te hebben schoot Glenn van Beelen in de rebound raak en bracht zo De Engel op voorsprong. Waren de goals voor rust duur na rust vielen de goals wat makkelijker. Want binnen een minuut volgde de tweede goal. Patrick Kortekaas bracht De Engel op 2-0 doordat hij van afstand de keeper van Helios wist te verschalken. Helios zette nu alles op alles om toch weer in de wedstrijd terug te komen. Kansen volgden maar konden niet verzilverd worden. Maar ook De Engel kreeg op de counter goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Wat Helios niet lukte, lukte De Engel wel. Een tiental seconden voor het eind van de wedstrijd wist de behendige aanvaller van De Engel de 3-0 te scoren. Dit was tevens de eindstand. Lekker gespeeld mannen.

Verslag JAX (noot redactie; excuses Ferry voor het late plaatsen van beide verslagen)