2017-05-16: Tampines Rovers – INTO (3-8)

Zomeravondwedstrijd eindigt in een klinkende overwinning voor INTO 

Op een warme dinsdagavond 16 mei staan de gladiatoren van Tampines en Into tegenover elkaar. De wedstrijd gaat nergens meer over behalve de welbekende eer. Tampines met Ron Mohlmann in de gelederen die terug is van een vervelende achillespees. Volgens inside information is het nog te vroeg en speelt hij met een injectie tegen de pijn, omdat Bjorn Saus moest hardlopen… Into oogt gretig. Hun welbekende captain Paul is afwezig en dat zorgt voor frivoliteit. De wedstrijd begint zoals verwacht. Tampines wil met verzorgd voetbal de wedstrijd onder controle hebben, maar door constante foute passes is het Into dat er elke keer razendsnel uit wil komen. Met nadruk op wil, want ook zij grossieren in foute passes. De wedstrijd is wel leuk om te zien voor de neutrale toeschouwer omdat beide ploegen wel willen. Na 10 min met vele foute passes staat de stand nog wel op 0-0. Ron mohlmann heeft de grootste kans gehad maar heeft teveel tijd nodig om af te drukken. Na weer een foute pass van Tampines kan Thomas de 0-1 maken en doet dit. Eindelijk de 0 van het scorebord en de wedstrijd wordt van een hoger niveau. In korte tijd buigt ‘de Hoei’ de achterstand om naar een 2-1 voorsprong. Tampines die verdienstelijk 3de staat heeft de overhand en iedereen verwacht dat ze door zullen drukken. Maar nee, de passes komen weer niet aan en Stuit heeft ruzie met de bal en de bal wint. Into maakt via Eric dan ook verdiend de 2-2 en dat is tevens de ruststand.

In de 2de helft verwachten de meneren van de haldienst een gretig Tampines, maar komen bedrogen uit. Into gooit er enorm veel energie in. Ze lijken bevrijd en straffen fouten van Tampines af. Dit combineren ze met een paar goede goals en in korte tijd lopen ze uit naar 2-6. Een eervolle vermelding voor Denny Verbaas. Denny is al een tijdje bezig met wielrennen en niet onverdienstelijk, maar het keepen komt hem niet ten goede. Denny ranselt de meeste ballen met zijn voeten eruit. Helemaal prima maar een keeper heeft ook handen. Helaas was hij daar iets minder zuiver mee. Into voetbalde leuk en met passie en liepen verdiend uit naar een 3-8 voorsprong. Een logische uitslag gezien het wedstrijdbeeld.

Verslag Carpentier