2017-05-16: De Heere van Thijssen / Wereldwijnen – Mitsubishi Polderman / Quite Easy (9-3)

Mitsubishi Polderman vrij makkelijk (Quite Easy) geknipt en geschoren door De Heere van Thijssen

In dit A-poule duel mogen de kappers beginnen en gaan meteen flink in de aanval. Dit resulteert in een vroege openingstreffer van Terry Kipping. Polderman geeft gas bij en schakelt over naar een hogere versnelling. Het is Stephan Assendelft die zich meldt voor de gelijkmaker; 1-1. Marcel Angenent weet zelfs zijn ploeg daarna nog op voorsprong te zetten 1-2 voor Polderman. In deze fase van de wedstrijd zijn beide teams erg aan elkaar gewaagd en doelkansen doen zich over en weer voor met goed reddend werk van beide keepers. In de 11e minuut brengt Arie Vergunst, na een mooie schijnbeweging, goed kappen en een paar scharen(😉) de barbiers weer op gelijke hoogte, 2-2. Deze stand blijft enige tijd op het scorebord staan totdat Kees van Duivenbode besluit hier echter geen genoegen mee te nemen en maakt, op aangeven van zijn ploeggenoten, 3-2 en 4-2 voor Thijssen, in de respectievelijk 14e en16e minuut. 2 Minuten voor het eind van de eerste helft treft Michael Meul nog de onderkant van de lat, helaas geen doelpunt. De laatste minuten zet Polderman nog eens flink aan maar mede door uitstekend keepwerk van Thijssen doelman Joost Weijers kunnen zij de achterstand niet verkleinen.

Mitsubishi Polderman neemt de aftrap van de tweede helft maar komt er niet echt lekker meer aan te pas. Thijssen’s Peter Slootweg schiet hard in en Roy Lamboo tikt de bal even aan waardoor deze van richting veranderd en doelman Jeroen van der Putten kansloos het nakijken geeft. 5-2. In de 5e minuut verstapt Bas van der Putten zich een loopt een enkel blessure op, hij moet de rest van de wedstrijd vanaf de bank volgen. Beterschap Bas. De wedstrijd wordt hervat en Thijssen blijkt toch een klasse beter, gaat meer druk zetten waardoor Terry zijn tweede goal van de wedstrijd kan maken. Na een prachtige dieptepaas van zijn medespeler lukt het hem op vrij eenvoudige wijze Jeroen van der Putten nógmaals te passeren 7-2 voor de kappers. Polderman blijft vechten en door deze inzet weten ze nog een tegendoelpunt te scoren die op naam komt van Jordy Kikkert. Het spel is gespeeld en een oppermachtig Heere van Thijssen laat Polderman niet meer in zijn spel komen. Terry Kipping scoort 2 minuten voor tijd nog een hattrick en vlak voor het eindsignaal is het Peter Slootweg die de eindstand bepaald, 9-3 winst voor de Heere van Thijssen. Dit alles gespeeld onder de bezielende leiding van de altijd streng doch rechtvaardige arbiter, Maarten van der Zwan.

Verslag JP Rip