2017-05-13: Voorschoten’97 JO17-3 – FC Lisse JO17-3 (2-1)

FC Lisse JO17-3: You can’t always get what you want

De laatste wedstrijd is tegen hekkensluiter Voorschoten’97. Dat was ook onze tegenstander in de 1e wedstrijd en werd toen eenvoudig met 5-0 werd weggespeeld. Een wedstrijd nu met een dubbel gevoel. Het team zal deels uit elkaar vallen en Coen en Kasper, twee spelers die je altijd graag in je team hebt, gaan stoppen. Sterker nog, Kasper is zo druk met examens dat hij al de laatste wedstrijd eerder heeft gespeeld. Ook Julian ontbreekt maar gelukkig is Luuk er weer bij.

Met bijpassende regendruppels starten we om 14.15 uur aan de wedstrijd. Vandaag geen uitgebreide details maar een kort sfeerverslag (als grensrechter blijft het lastig schrijven). Lisse is vanaf de start iets beter, al ontbreekt de precisie en rust in de combinatie. Er zijn enkele dreigende aanvallen over links met Coen; Ryan wordt gezocht, alleen niet gevonden. Aan de andere kant is het Voorschoten dat eigenlijk alleen af en toe countert. Het verhaal is al in eerdere verslagen verteld. We hebben dit seizoen nogal wat tegenstanders die juist tegen ons maar 1 of 2 kansen krijgen en wel scoren waar wij vaak een langere aanloopperiode hebben. Dus ook vandaag, grrr…. Uit twee ogenschijnlijk lastige posities twee boogballen over de keeper in het doel, 2-0 achter, uit het niets. Het knaagt aan de jongens en misschien dwing je geluk samen af, het is toch ook wel om beetje moedeloos van te worden en dat gaat in de hoofden en voeten zitten.

Toch pakt het team zichzelf weer op en gaat op zoek naar de goal en het beter samen spelen. Uit een goede combinatie is het Tim B die Ryan weet aan te spelen die gelukkig nog voor rust de 2-1 scoort. In de rust ruimte voor de spelers om de analyse te geven. Coaches herhalen de bekende tips. Samen en voor elkaar, laat het zien hoe goed dit team eigenlijk kan zijn.

En in de 2e helft is Lisse ook echt veel gevaarlijker dan Voorschoten’97. Er wordt gewerkt en geknokt, mooi wordt het alleen niet. Ook nog de pech van een bijzondere gele kaart. Ondanks alle goede bedoelingen en pogingen van iedereen die in het veld staat is het de dag dat het 2-1 is en blijft. Ontzettend jammer; het lukte ook de coaches de laatste week niet om het goede knopje te vinden voor een extra boost. Want er zat en zit echt wel meer in dit team. Maar nu even niet dus. Uiteindelijk lag het dicht bij elkaar en eindigen we daardoor wat geflatteerd op een 7e plaats in de competitie. En een 3e plaats in de beker. Totaal 60 doelpunten voor en 55 tegen.

We gaan nog 1 of 2 keer trainen om het als groep goed af te sluiten. En een groot deel van de groep gaat in het Pinksterweekend mee naar een internationaal toernooi in België.

Geschreven door: Marco Elderbroek