2017-05-11: Meskers Web – Hoekstra & Hoekstra bouwbedrijf (5-5)

Hoekstra verpest kampioenswedstrijd Meskers Web

De belangen zijn groot in deze wedstrijd (Meskers kan kampioen worden bij winst, Hoekstra kan op 2 punten komen met nog 1 wedstrijd te gaan) en beide teams vliegen er flink op in een hoog tempo, waarbij Meskers al snel de paal raakt. Snelle technische voetjes en Timo Meskers is daarvan een goed voorbeeld. Actie en de 0-1 in de bovenhoek. Meskers komt vervolgens al snel op 0-2 via Andy van Beek (collega van zaaldienst, dus extra aandacht). Slotfase 1e helft wordt de wedstrijd steeds intenser en hectischer. Beide teams delen uit en incasseren, niet altijd zonder te mopperen op scheids Wil vd Klauw, maar die blijft stoïcijns. Geen makkelijke partij derhalve.

Hoekstra wordt sterker 2e helft en Jeffrey van Gijlswijk maakt mooi 1-2, echter Timo zorgt al weer snel voor marge 2 doelpunten: 1-3. Broertje Kevin van Gijlswijk is de hele wedstrijd al lastig te bestrijden en ramt 2-3 binnen. Beide broers combineren ook de 3-3 binnen via Jeffrey. Meskers zet weer tandje bij en via mooie aanval brengt Theo Baan Meskers toch weer op voorsprong: 3-4. Hoekstra geeft niet op en Kevin schiet weer snoeihard 4-4 binnen. Spanning stijgt, zeker op de bank bij Meskers, waar de supporters zich ook flink roeren en dat helpt: Theo Baan zorgt voor zijn 2e treffer: 4-5. Echter de verdiende gelijkmaker en het slotakkoord is weer voor een van de Gijlswijk-broeders. Jeffrey is de maker van de 5-5 eindstand. Een pittig potje waarbij Meskers gemengde gevoelens aan over houdt gezien tijdelijk missen van kampioenschap. Echter, net zoals bij Feyenoord, er is nog een herkansing en aan 1 punt heeft Meskers voldoende tegen middenmoter Polderman.

Verslag CNB Flora