2017-05-10: ARC JO17-4 – FC Lisse JO17-3 (3-1)

Weer een wedstrijd in het rijtje van net niet

Na een maand verplicht rust door studiereizen en vakantie vertrekken we met een voltallige selectie, aangevuld met Luuk (JO17-4), naar Alphen aan den Rijn met het plan om op woensdagavond een 3-tal punten op te halen. Thuis werd wat ongelukkig verloren dus het liefst eerherstel en als dan ook nog Voorschoten zaterdag wordt verslagen eindigen we in de buurt van waar we horen, als 4e.

De start is veelbelovend. Bekend is dat ARC gemiddeld een kopje groter is en stevig in de duels en terecht start Lisse scherp en met veel balbezit. Julian krijgt na goede voorbereiding van Floris tot 2x toe een schietkans maar helaas nog niet succesvol. Ook ARC komt in de wedstrijd maar de verdediging van Lisse weet de aanvallen goed te onderbreken. In het 1e halfuur zijn er aan Lisse-kant nog een 3-tal mooie aanvallen met pogingen tot scoren van Julian, Darco en Tim B. Het doelpunt valt niet.
In de 33e minuut profiteert ARC van het lengte voordeel en is daarbij 2x koppend ook nog feller dan Lisse: 1-0. Niets aan de hand en kort hierna kopt Ryan bijna de 1-1 binnen, ja bijna dus. We gaan met 1-0 de rust in. Kort samengevat spreken we af voor de 2e helft: nog meer voetballen als team, linies zowel verdedigend als aanvallend elkaar steunen en proberen eerder te reageren. Kortom, goeie voornemens om de wedstrijd te kantelen.

Ondanks deze goeie voornemens komt de samenhang niet helemaal terug en start de 2e helft met een periode van het bekende flipperkast-voetbal. En wat blijkt: dat soort voetbal ligt ARC beter. Het is ook het verhaal van het seizoen: als het Lisse lukt om te combineren dan komt het goede gevoel al snel en ook dat vleugje extra energie in het team. In de 2e helft zie je de passie, alleen vaak net een tel te laat en niet altijd met elkaar op hetzelfde moment.

Toch zijn er zeker goede momenten. En nadat Ryan een vrije trap net ziet mislukken is daar na goed voorbereidend werk en doorzetten van Luuk de 1-1 door Darco in de 66e minuut. De juiste verhouding in het veld zo zal de scheidsrechter na de wedstrijd zeggen. Lisse voelt na de 1-1 toch dat er meer in zit. Misschien overenthousiast, pech of iets anders: na een paar bijna kansen van Lisse scoort juist ARC op de counter, zelfs 2 keer kort na elkaar. In de 73e minuut is de wedstrijd dan ook gespeeld. FC Lisse JO17-3 druipt teleurgesteld af richting huis met een 3-1 nederlaag.

Af en toe weer gezien wat het team kan, het levert alleen vanavond geen punten op. Nog 1 kans in de competitie, zaterdag bij Voorschoten’97 JO17-3.

Geschreven door: Marco Elderbroek