2017-05-06: FC Lisse VE2 – ARC VE1 (7-2)

de laatste

Na een onderbreking van 2 zaterdagen mochten wij op 6 mei aantreden voor al weer onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Voor het eerst sinds lange tijd een rustige voorbereiding met geen zorgen over invallers. Maar liefst 3 wissels zouden wij hebben. Na een koude week, werkte ook de weergoden mee en was het dus goed toeven in het veld.

Zoals bekend staken wij in een uitstekende vorm, welke resulteerde in 9 overwinningen op rij. Iedereen was er dus op gebrand om ook deze laatste wedstrijd te winnen en met een heel goed gevoel de zomerstop in te gaan. De eerste helft verliep echter een beetje zoals onze wedstrijden voor de winterstop. Het merendeel van de tijd waren wij in balbezit, zonder echt grote kansen af te dwingen. Eerste counter van ARC levert een corner op, welke vervolgens ongelukkig de arm van Rutjes raakt. Scheidsrechter is zeker van zijn zaak en wijst naar de stip. Campos kiest verkeerd en dus 1-0 achter.

Het zal toch niet. Wij bleven balbezit hebben, maar leken toch op 2-0 achter te komen. Echter Niels had gelukkig goed gezien dat op moment van spelen de betreffende speler buitenspel liep. Hierna kwamen wij snel op 1-1 en namen zelfs de leiding. 3e kans van ARC leverde echter hun tweede goal op en dus met een gelijkspel aan de thee.

Tweede helft eindelijk weer het spel van de laatste weken. Weinig kansen weggeven en zelf doelpunten maken. Vooraf hadden wij nog 4 goals nodig om door de magische grens van 100 te gaan. De twee van de eerste helft maakte dus dat wij nog op zoek moesten naar 2 doelpunten. Met 5 doelpunten in de tweede helft werd dit ruimschoots gehaald.

Conclusie: 10 wedstrijden op rij zonder puntverlies. Na de hervatting van de kerstperiode slechts 1 wedstrijd (onnodig) verloren, 2 gelijk (waarbij ook zeker meer in had gezeten) en 10 keer gewonnen. Dus gewoon een prima tweede seizoenshelft ! Nu met zijn allen genieten van een welverdiende zomerstop en komend seizoen weer verder gaan met waar we waren gebleven: WINNEN!

Campos