2017-04-19: Fc Lisse JO-13-2 – Meerburg JO 13-2 (2-1)

Het is 29-10-2016 09:00 de jongens van JO 013-2 verzamelen boven voor de bespreking voor de eerste wedstrijd tegen Warmunda JO 13-1 in de tweede klasse. FC lisse JO 13-2 is net geplaatst in de tweede klasse na een 6de plaats in de bekerronde in de 1e klasse. Een beker ronde waarin wij (te) veel punten hebben laten liggen. En dus was “degradatie” naar de tweede klasse het gevolg. Tijdens deze bespreking hebben we één ding afgesproken, Wij worden kampioen ! Dit was een belangrijk omslagpunt in de ontwikkelingen van de jongens. Een rommelige start met veel positiewisselingen, nieuwe jongens en een broodnodige nieuwe mentaliteit waren oorzaken waardoor we de eerste maanden nog niet optimaal functioneerde, met onnodig puntverlies en “degradatie” als gevolg.

Warmunda werd met een klinkende 7-0 verslagen, dit betekende een nieuwe start met het kampioenschap als doel. Meerdere keren in deze fase hebben we de koppen bij elkaar gestoken en elkaar de vragen gesteld ? Wat moet ik doen om 100% te zijn, hoe moet ik mij opstellen tijdens de trainingen, wat voor instelling en energie moet ik brengen om te slagen bij Fc Lisse ? Sindsdien werd erg elke week steeds beter gespeeld. Tijdens de trainingen werd er gefocust op positiespel, bewegen zonder bal en de veld bezettingen in BV (balverlies) eb BB (balbezit). Elke week ging het team beter spelen, tegenstanders werden overrompelt en dit ging gepaard met goede resultaten. Tussendoor werd er uiteraard nog regelmatig geoefend tegen teams uit de 1e klasse (UVS JO 13-2, Katwijk JO-13-2 en SJC JO 13-1) . in alle wedstrijden waren wij de betere ploeg. Dominant voetbal met veel risico en lef. 1 gelijkspel en 2 overwinningen lieten duidelijk zien dat wij te laag speelde. Al nam dit niet weg dat wij niet elke wedstrijd moesten knokken, het ging niet vanzelf. Hoofdzakelijk tegen 2e jaars die regelmatig 2/3 koppen groter waren dan onze jongens.

Naast de ontwikkeling als team staat de individuele van de spelers centraal bij FC Lisse. Hier is dan ook ontzettend veel aandacht aan gegeven en alle spelers zijn significant beter geworden, een prachtig resultaat voor hun beleving en inzet. Nagenoeg de hele groep heeft z’n wedstrijden meegedaan in de JO 13-1 die toch z’n wedstrijden speelt in de 3e divisie en laten zien dat ze dit niveau aan kunnen. In maart en april stonden er een aantal belangrijk wedstrijden op het programma. We stonden we al eerste maar Meerburg JO 13-2 (nr. 2) Kagia JO 13-1 ( nr.3) en RCL JO-13-2 (nr.4) moesten nog naar Ter Specke komen en wij moesten ook nog naar Meerburg. Al met al een cruciale 4/5 weken voor FC Lisse JO 13-2. Nu kunnen we melden dat deze wedstrijden 12 punten hebben opgeleverd en da wij in elke wedstrijd duidelijk hebben aangetoond dat we de terechte kampioen. Het is erg knap van de jongens dat ze in deze fase de focus en instelling hebben laten zien om kampioen te worden. Want we realiseren ons erg goed dat het allemaal niet vanzelf gaat, je moet er keihard voor werken, op elke training en elke wedstrijd.

Afgelopen woensdag konden we het kampioenschap definitief maken tegen direct concurrent Meerburg. Het gat was 7 punten met nog 4 wedstrijden. Verlies zou het dus nog onnodig spannend kunnen maken. Één ding was zeker, dit wilde we niet. We wilden het thuis afmaken ! We starten de wedstrijd prima. we zette Meerburg onder druk en kwam vroeg op hun helft in BB. Zij traden aan met 5 tweede jaars wat hun op de counter zeker gevaarlijk maakte. We creëerde meerdere kansen maar je zal het altijd zien, bij de eerste en enige uitbraak in de 1e helft prikte hun rechtsbuiten de 1-0 binnen…. We rechtte de rug, bleven rustig en gingen verder met waar we al weken goed in zijn. Dit resulteerde terecht in twee prachtige goals van Leroy. Welke ons op voorsprong bracht. In de tweede helft redde Casper ons in de 1e minuut met een goede redding, anders wordt het 2-2 en loopt het wellicht anders. Daarna hadden wij de wedstrijd af moeten maken maar dit lieten wij achterwege. Het mooie is dat wij ook twee invallers uit de E (Thijn en Jonas) konden laten invallen om zo ervaring op te doen. Beiden lieten zien dat dit zeker verdiende. Na 2x 30 minuten spelen was het eindelijk zo ver. Kampioen met 10 punten voorsprng op de nummer 2. Maar één wedstrijd verloren en nog 2 wedstrijd om de meeste goals te kunnen maken.

Al met al een prachtig jaar waarin we in het begin allemaal aan elkaar moesten wennen maar dat er nu een groep staat die erg goed kan voetballen en voor de komende jaren genoeg vertrouwen heeft om dit ook op de landelijke niveaus te laten zien ! We hebben gehuild met elkaar, gescholden op elkaar en ruzie gemaakt. Blijkbaar was dat allemaal nodig om nu als een fantastische groep het kampioenschap te pakken. Chapeau gasten en ontzettend veel succes volgend jaar. We gaan jullie zeker volgen !

Groetjes de trainers.