2017-04-15: FC Lisse VE2 – FC Lisse VE1 (5-0)

Kampioenschap van Lisse

Aangezien FC Lisse VE1 de week voor onze onderlinge wedstrijd al kampioen van onze klasse was geworden stond er wat dat betreft niets meer op het spel. Waar het nog wel om zou gaan was het kampioenschap van Lisse ;-)!! De heenwedstrijd was een prooi geworden voor VE1 met 6-3. Wij speelden toen uit. Om aanspraak op de prestigieuze titel te kunnen maken betekende dat dus dat wij met 3 doelpunten verschil zouden moeten winnen. Zwager Ralph was al weken met deze wedstrijd bezig. Bij de J012 werden diverse spelconcepten bedacht en uitgeprobeerd. Bij deze lichting ging het goed, dus bij 4gever onstond steeds meer het idee dat er wat te halen viel en wij zeker niet kansloos zouden zijn.

In de aanloop naar de titanenstrijd een paar kleine tegenslagen door afzeggingen, kunstgras en tenniscompetities op de vrijdagavond. Dat laatste moet natuurlijk geen probleem zijn, alleen begrijp ik dat de 3e helft daar nog langer duurt ten opzichte van de overkant van de weg ! Voordeel was wel dat Dorregeest wat kilo’s (lees liters maagvocht) had geloosd om 5 uur ’s ochtends…. Tel daarbij de paas/keukenhof drukte en het was weer spannend of er uberhaupt 11 gladiatoren aan de start zouden staan. Maar ook dat kwam weer goed en dus floot Jones om 1305 voor het begin.

VE1 verscheen iets verzwakt aan de start door de blessure van Michel vd Laan en de afwezigheid van Mark Ens en Jeanet vd Laan. In ons concept werd de Duif aan Winter gekoppeld en kort daarachter zette Marek druk. Dit pakte aardig uit en VE2 speelde niet onverdienstelijk. Echter de keeper van VE1 pakte een aantallen ballen goed. Wij gingen vaak net te vaak door of VE1 kreeg er nog een teen of voet tussen. In de spaarzame tegenaanvallen bleef het dus opletten geblazen. Een prachtige stift van Ravi betekende bijna de 1-0 voor VE1, maar ik keek hem vakkundig op de bovenkant van de lat. Met nog 2 wedstrijden te gaan leek de NUL mij ook wel een keer lekker. Vlak voor rust van zwager Ralph het zat en trok mee ten aanval en drukte beheerst af ! Met een magere afspiegeling van het veldoverwichtt vertrokken we naar de thee.

Tweede helft 2 wisseltjes en een ontketend VE2 ! Waar het aan ligt is niet helemaal duidelijk, maar in de tweede helft werden de kansen wel gemaakt. Daarnaast werd en nog steeds aardig gevoetbald en niet onbelangrijk goed verdededigd ! En kwam VE1 er door dan kon ik de ballen netjes pareren en verwerken! Na 4 doelpunten in de tweede helft vond VE1 het ook mooi en floot Jones af.

Conclusie in Europees verband waren we door geweest ! VE1 langs deze weg nogmaals gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Volgend jaar waarschijnlijk geen clash in de 2e klasse, maar wie weet komende jaren weer !

Campos