2017-04-08: FC Lisse JO17-3 – Foreholte JO17-3 (4-3)

FC Lisse JO17-3 knokt zich opnieuw naar drie punten

Met een complete selectie van 13 spelers aangevuld met Ingmar uit JO17-4 (dank !) uit voorzorg vanwege resterende pijntjes, spelen we thuis tegen Foreholte met ook nog onze meest ervaren grensrechter Frank. Uit werd met 6-2 gewonnen na een 6-1 ruststand (de doldwaze 20 minuten van Julian). In de 2e helft zagen we toen al het echte Foreholte. Technisch goed, coach met tactisch inzicht en jongens die heel graag willen winnen. Dat was een groot deel van de boodschap vooraf. Met nog een kleine kans op de titel gaat Foreholte op zoek naar revanche tegen FC Lisse dus vanaf de start volop mee gaan in de (wed)strijd.

Het begin gaat gelijk op en het spel golft heen en weer. De eerste kans is voor Ryan die na een voorzet van de vandaag weer continu opstomende Coen (we moeten nog wel wat beter afspreken hoe we dat verdedigend opvangen soms….) voorlangs kopt. Darco, gretig na paar weken ziekte, wordt geblokt en aan de andere kant verricht Tim R. zijn eerste redding. Waar FC Lisse vorige week tegen geel aanliep was het in de 16e minuut een speler van Foreholte die, misschien per ongeluk maar wel vrij hard, van achteren de overtreding maakt. Ongelukkig en een kans voor Lisse om met een man meer door te drukken. Eerst is het Just die met de woensdagtraining nog in het hoofd verrassend hard uithaalt, helaas iets boven de lat. Er gebeurt nog veel meer in deze 10 minuten (daarna ook maar door de spanning zijn er in de 2e helft minder aantekeningen gemaakt). Want ook Foreholte is gevaarlijk uit een counter en Tim R. verricht zijn 2e redding. Julian vindt kort daarna Ryan die net niet uit de lucht kan aannemen. Jelle krijgt zijn schietkans maar mist de bal. Timo combineert met Darco tot een hoekschop waaruit Tim B. goed inschiet en de keeper van Foreholte red. En dan in de 21e minuut is het raak. Ryan weet zich vrij te maken, gaat alleen af op de keeper en faalt niet, 1-0.

Tygo en Floris komen na 25 minuten voor Erik-Jan en Just. Kort hierna een 3e redding van Tim R. die vandaag zijn beste wedstrijd van het seizoen speelt. En een paar minuten later zelfs de 2-0 voor Lisse. Ryan speelt naar Tim die niet twijfelt en in de hoek scoort. In de 36e minuut voor de 2e keer geel voor een Foreholte-speler voor te hard doorgaan op Jelle. Een mooie 2-0 voorsprong bij rust. Cor zet de jongens nog een keer op scherp want Foreholte zal er nog een versnelling bijzetten en voelen zich al dan niet terecht wat benadeeld met het verloop in de 1e helft.

Ondanks de waarschuwing valt de eerste de beste hoge bal na rust in de rebound voor een gretige Foreholte speler die geweldig in de kruising schiet, 2-1. Nog niets aan de hand, wel nu weer meedoen. En dat gaat in eerste instantie goed. Timo vindt Ryan in de combinatie en na een overtreding een vrije trap net buiten de zestien meter. Tim B schiet goed in maar niet goed genoeg. Een vlijmscherpe tegenaanval van Foreholte zorgt echter toch voor de 2-2 en we zijn pas tien minuten na rust. Ingmar en Erik-Jan komen voor Julian en Kasper.

Vandaag benutten we de zeldzame hoeveelheid verse spelers optimaal. Er ontstaat een spannende strijd en de wedstrijd is volledig in evenwicht. Darco speelt zichzelf opnieuw goed vrij en schiet aan de verkeerde kant van de paal, jammer. Nog een keer wisselen, Just en Julian komen voor Darco en Tim B. In de gedachte net als vorige week door te drukken met kracht vanuit het midden met Julian centraal. Deze keer valt het geluk van Coen zijn schoen. Met in gedachten een geweldige voorzet (denk ik) verdwijnt de bal hoog over de keeper bij de 1e paal in het doel, opeens 3-2 ! Niet lang daarna heeft Ryan nog een geweldig aantal voetbewegingen in huis en kan Lisse zijn geluk niet op, 4-2. Voor de 2e achtereenvolgende week wordt het door blijven knokken voor de punten beloond. Nog voor de laatste 5 minuten komt Darco voor Timo om zo vers en sterk mogelijk de finish te halen. Foreholte geeft niet op en op de valreep wordt het nog 4-3. Daar blijft het gelukkig bij en weer drie heerlijke punten om de rest van het weekend van te genieten.

Door studiereizen en meivakantie spelen we onze laatste twee wedstrijden waarschijnlijk pas in mei. Tegelijk is dat dan een goede voorbereiding op het toetje van het seizoen, het internationale toernooi in het Pinksterweekend: de Lommel Trophy in België.

Geschreven door: Marco Elderbroek