2017-04-01: RCL JO17-4 – FC Lisse JO17-3 (1-3)

Spelers FC Lisse JO17-3 geven alles wat ze hebben om te winnen

Op een late zaterdagmiddag in Leiderdorp gaat FC Lisse JO17-3 opnieuw op zoek naar het plezier, de passie, het groepsgevoel en de 3 punten. Tegenstander RCL was vorige maand in Lisse de winnaar, maar niet heel veel sterker. Een veelal jonge, felle tegenstander met een aantal zeer goede voetballers. Helaas nog zonder Darco die door pech wordt achtervolgd en nog herstellende is van een zware griep. Ook Julian mag vandaag echt niet meer dan 1 helft maar we hebben wel Luuk uit de B4 (dank !) en Andy die de vlag wil hanteren, top.

Vooraf zijn de coaches het met elkaar eens. Geen opdrachten om systemen toe te passen voor de opbouw of andere tactische besprekingen. Ga het veld op, doe het voor elkaar en jezelf en denk aan hoe je de wedstrijden eerder dit seizoen hebt gewonnen. Je kunt van elke tegenstander winnen met dit team.

De wedstrijd wordt er 1 om niet snel te vergeten. Na 5 minuten ligt de bal op de stip nadat Tygo de bal prima afpakt van een tegenstander, die daarna valt….. Oké, laten we niet het Calimero effect opwekken (“het is niet eerlijk”) maar getsie het wordt toch niet zo’n wedstrijd ? Na de nodige protesten is de speler van RCL ook uit evenwicht en verdwijnt de bal via de buitenkant paal naast het doel. Beide teams gaan hierna op zoek naar een overwicht en er is voldoende strijd en geloof om te winnen. De verdediging met Coen, Erik-Jan, Luuk, Tygo en keeper Tim R. staat goed met leuke en pittige duels. Op het middenveld hetzelfde verhaal met Kasper, Tim en Just die ook nog eens veel meters maken. Het is Kasper die Ryan lanceert voor de 1e echte kans voor Lisse, het blijft echter 0-0. Na een kwartier penalty nummer 2 voor RCL. Laat ik het zo zeggen dat de meningen vooral over wat er aan vooraf gaat verdeeld zullen blijven. Deze keer wordt de penalty beter ingeschoten en leidt RCL met 1-0. Kort hierna komen Timo en Jelle voor Julian en Luuk in het veld.

Het tweede deel van de eerste helft blijft Lisse goed overeind. Duels worden aangegaan, verdediging en middenveld ondersteunen elkaar en voorin gaat Timo ook mee in de strijd. Ryan en Floris zie je zoeken naar de openingen om het verschil te maken. Dat lukt nog niet. Rust 1-0. De niet echt frisse kleedkamer wordt na wat limonade snel met rust gelaten. De boodschap voor de 2e helft is duidelijk: ga door, het gaat goed, het moet gewoon een keer goed vallen.

De 2e helft is nog strijdbaarder dan de 1e. Lisse pakt het initiatief en zoekt naar de 1-1. RCL komt er nog wel uit, het lukt ze alleen zelden om in de buurt van Tim R te komen door prima verdedigen. Floris wordt met zijn soms niet te volgen acties steeds gevaarlijker. Tot 2x toe is het Kasper die de bal precies voor zijn iets minder gevreesde rechterbeen krijgt, nog steeds 1-0 voor RCL. Lisse zet meer druk en Ryan gaat na 11 minuten een actie aan op rechts, wordt hierbij niet voor het eerst sterk gehinderd en zijn shirt wordt hoorbaar geweld aangedaan. De reactie van Ryan hierop wordt bestraft met geel. Het voelt niet eerlijk en toch pakt Lisse het spel op en zelfs met 10 man is het beter. Blijf strijden en laat je voeten spreken wordt er geroepen naar elkaar (ok, iets andere woorden, maar wel die gedachte). Iedereen wil door, ook de wissels. De moegestreden Tim B. komt naar de kant en Luuk neemt het middenveld over. Julian komt voor Floris die vanaf de bank staat te springen om er wel weer in te komen.

Met nog 9 minuten op het horloge is daar de bevrijding. De twee ingevallen spelers vinden elkaar. Actie van Julian komt op de 16 meter bij Luuk die met links een bekeken schot afvuurt die in de kruising verdwijnt. De volgens alles wat Lisse is meer dan verdiende gelijkmaker. Is er nog meer mogelijk ? Floris is weer in het veld voor de licht geblesseerde en moe gestreden Kasper en Floris speelt om te winnen. Onder de bezielende leiding van Erik-Jan (die speelt op het bekende randje) en geflankeerd door de inmiddels elk duel winnende Jelle, Tygo en Coen blijft de druk op het RCL doel. Een pass van Coen op Ryan had meer verdiend en toch voel je dat het kan. De goed spelende aanvoerder van RCL laat Ryan even los en dat had hij niet moeten doen. Want daar is met rechts buitenkant de perfecte bal van Floris op Ryan die ook zijn voeten laat spreken. Hij weet de tegenstanders van zich af te houden en lobt over de keeper, 1-2 ! Heerlijk en nog is het niet afgelopen. RCL is verslagen en Ryan laat dat nog 1 keer zien. Hij krijgt de bal op de 16 meter en met onnavolgbare voetbewegingen laat hij alles wat RCL is kansloos, 1-3.

Wat voelt deze overwinning goed. Als collectief blijven knokken voor een beter resultaat tot het moment dat de tegenstander knakt.

Geschreven door: Marco Elderbroek