2017-04-01: Alphia VE1 – FC Lisse VE2 (2-3)

Linksback

Twee weken geleden, via de Duif, Robbie van Rooijen geregeld voor de wedstrijd op 1 april. Ik kon niet. Maar zoals wel vaker de laatste weken waren er nog veel afwezigen door blessures en andere beslommeringen. Hele week dus weer proberen mensen te regelen. Gelukkig kon Ron zijn oude teammaten uit de brand helpen en hadden we er dus 10. Nog verder proberen maar helaas, er zat niets anders op dan ’s morgens de eerste filmvoorstelling van Beauty and the Beast te pakken. Dit nieuws eerst vertellen aan Marley en daarna de kleine toevoeging daarna moeten we snel naar Alphen want papa moet voetballen. Het viel gelukkig wonderwel goed ! Studeren en lezen in de dugout gaat prima ! Of zal het door de hulp van neef Rick in de tweede helft komen ?

Goed, de plaats tussen de palen was al vergeven (soms moet je gewoon je plaats kennen). Maar ja, de hele jeugd als rechtsback gespeeld dus dat moet ook wel weer lukken toch ? Maar nee, Robin had een mooiere plaats voor mij in petto. Linksback. Dus je hebt inmiddels meer jaren gekeept dan gevoetbald en dan mag je je rentree maken als speler op jouw (hele zwakke) linkerbeen. Maar goed, op google maps leek Alphia gras te hebben, dus ik verheugde mij op een wedstrijd glijden !

In Alphen aangekomen bleek al snel dat men 1 kunstgras veld deelt met de zondagclub VV Alphen. Dus daar mochten de mannen van het ouderwets gras op spelen terwijl de jeugd lekker op het vertrouwde gras voetbalde. De logica ontgaat mij, maar we klagen niet. Gewoon niet glijden. Dat heb ik vorige keer bij Reeuwijk wel bij Frenkie gezien ! We begonnen helemaal niet slecht aan de pot en hadden het meest balbezit. Ron de Rooij bekroonde zijn rentree al snel met een sublieme intikker (mogelijk gemaakt door Bassie). Alphia probeerde er wel uit te komen maar met het zoeken van de lange bal werd men niet heel gevaarlijk. 1-0 voor, de rust in.

Tweede helft bleven wij eigenlijk rustig doorvoetballen en werd de opening gezocht. Dit tot frustratie van de nummer 7 van Alphia. Je snapt het niet. Vanaf het eerst fluitsignaal keek de beste man de wereld in met het gezicht van een oorworm. Ieder balverlies van een teamgenoot werd luid bekritiseerd en iedere fluit van de scheids was ook niet goed. Hijzelf speelde natuurlijk de sterren van de hemel… Oh nee, dat viel ook wel mee. Hij kwam een linksbackende keeper niet veel voorbij namelijk ;-).

Na de verdiende 2-0 bleef de 3-0 uit en dan raadt u het al. Alphia ging meer aandringen. Robbie had met een ouderwetse save de aansluiting nog voorkomen, maar moest later toch passen op een schot van binnen de 5. Hierna verzuimden wij lekker te blijven voetballen en kwamen niet onder de druk uit. 4 minuten voor tijd viel de 2-2 dan ook nog binnen. Dus nog snel een noodwissel. Paling voelde wat aankomen en wist dat er iets in de lucht hing. Neef Rick mocht nog 1 of 2 minuten opdraven. En wat voor minuten werden het ! Met een sublieme en heerlijke goal, (zelf enkele tegenspelers wilde klappen) buitenkant voet, zorgde Rick er voor dat de 3 punten mee naar Lisse gingen !

En zo was de 8e overwinning op rij een feit en kan de champagne bij VE1 nu echt wel koud. Aan 1 puntje uit de resterende wedstrijden hebben zij genoeg. Voor ons resten nog twee wedstrijden die wij ook gewoon gaan proberen winnend af te sluiten !

Campos