2017-03-25: sv Diemen O17-1 – FC Lisse O17-1 (3-3)

Gehavend FC Lisse O17-1 steelt punt uit Diemen

FC Lisse O17-1 kon deze zaterdag bewerkstelligen dat zij ook volgend seizoen in de 4e divisie landelijk mogen uitkomen. Winst op Diemen O17-1 zou voor 99% handhaving betekenen. Ondanks de tjok en tjokvolle ziekenboeg was het vertrouwen groot dat deze klus toch geklaard zou gaan worden. Diemen O17-1 staat – samen met DWS O17-2 – momenteel op een NC plek voor degradatie (plek 10 en 11) en wisten na de winterstop nog maar weinig punten binnen te sprokkelen. Een ideale tegenstander zou je denken, die definitief op afstand gezet kon worden.

Al vrij snel in de wedstrijd bleek dat FC Lisse niet in goeden doen was. Er leek een bepaalde matheid in het team aanwezig te zijn, welke helaas de hele wedstrijd als een deken boven de ploeg bleef hangen. Als daarbij ook nog het voetballende gedeelte onvoldoende is, blijft er logischerwijs weinig over om tot een goed resultaat te komen. Hoe dit mogelijk is valt altijd moeilijk te verklaren. Misschien is het wel de spelwijze/manier van voetballen van Diemen waar FC Lisse moeilijkheden mee heeft, want ook in de thuiswedstrijd tegen Diemen ging het niet crescendo (2-3). Natuurlijk, de echte topvorm en finesse kunnen zomaar ontbreken, maar concentratiegebrek, onoplettendheid, en gemakzucht – kortom, niet bij de les zijn – is iets wat dit FC Lisse O17-1 zich niet kan en mag permitteren, tegen welke tegenstander dan ook.

Nadat beide ploegen enkele speldenprikjes hadden uitgedeeld, kwam Diemen in de 20e minuut ook eigenlijk vanuit het niets op voorsprong. De handige Diemen aanvaller ging gewillig naar het kunstgras binnen het strafschopgebied na licht contact met een FC Lisse verdediger. Dit cadeautje pakte Diemen dankbaar uit, 1-0. Ook hierna werd het niveau niet veel beter aan FC Lisse kant. Toch was de wedstrijd nog redelijk in evenwicht, al was het niveau niet dusdanig dat van divisievoetbal gesproken kon worden. Vrij onverwacht kwam FC Lisse toch alweer vrij snel langszij. Een vrije trap aan de zijkant van het veld – gedragen door de straffe wind – viel pardoes bij de 2e paal binnen. Rik mocht de felicitaties in ontvangst nemen na deze enorme meevaller, 1-1. Nog voor rust kwam FC Lisse zelfs ook nog op voorsprong. Nu zag scheidsrechter Dambrink een ietwat ongelukkige handsbal van een Diemen speler binnen het strafschopgebied. Ook FC Lisse pakte natuurlijk dit cadeautje uit. Rik schoot de strafschop onberispelijk binnen, ruststand 1-2.

Vol ongeloof zocht de FC Lisse aanhang de kantine op. Zo weinig weten te creëren en toch op voorsprong staan. Er zijn slechtere scenario’s denkbaar. De verwachting was dan ook dat het de 2e helft eigenlijk alleen maar beter kon gaan en FC Lisse zijn – onverdiende – voorsprong hopelijk kon gaan uitbouwen. Helaas werd al snel duidelijk dat dit niet zou gaan gebeuren. Diemen werd, naarmate de 2e helft vorderde, steeds meer de bovenliggende partij. Hun aanvallers waren inmiddels van handige spelers in de 1e helft getransformeerd tot enorme handenbinders in de 2e helft. Vooral de centrumspits was regelmatig ongrijpbaar. Halverwege de 2e helft was de voorsprong voor FC Lisse dan ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Diemen profiteerde optimaal van de mindere dag van FC Lisse. 2-2 in de 52e minuut en 3-2 in de 63e minuut.
Wie dacht dat FC Lisse nu wakker was geschrokken kwam bedrogen uit. Nog steeds wist FC Lisse aanvallend niet veel uit te richten. Slordigheden, verkeerde keuzes en veelvuldig balverlies zorgden ervoor dat er nooit echte druk op de Diemen verdediging kwam te staan. Bij FC Lisse daarentegen was het vaak wel alle hens aan dek als één van de Diemen aanvallers in balbezit wist te komen. Diemen verzuimde in deze fase FC Lisse de genadeklap toe te dienen en kregen daarvoor de deksel op hun neus. Met nog slechts 3 minuten op de klok kwam FC Lisse – wonder boven wonder – toch nog weer langszij. Steven wist een voorzetje van Rowan dusdanig te beroeren dat deze tergend langzaam bij de 2e paal binnenviel en Diemen daarmee in diepe rouw achterlatend, 3-3. Deze gelijkmaker was gezien het spelbeeld tegen de verhouding in. Echter, als FC Lisse in blessuretijd een overtalsituatie beter had uitgespeeld, was FC Lisse zelfs nog met de volle buit uit Diemen vertrokken. Dit was zeer zeker teveel van het goede geweest. Kortom, eindstand 3-3.

Als een dief in de nacht ging FC Lisse nu met 1 punt terug naar Lisse. Een gestolen punt. Eigenlijk de eerste keer dit seizoen dat FC Lisse O17-1 een punt steelt. Vorige week schreef ik dat een remise vandaag zure gezichten zou gaan opleveren bij FC Lisse. Zure gezichten waren er ook zeker, echter niet door het resultaat, waar iedereen best wel mee kon leven gezien het wedstrijdbeeld/scoreverloop. Wel waren er zure gezichten door het vertoonde spel. Maar goed, ook dit soort wedstrijden zitten er weleens tussen. Vanaf de positieve kant gezien haalt FC Lisse O17-1 toch maar mooi vijf – achteraf zeer belangrijke – punten uit de laatste 3 wedstrijden en dat met een karrevracht aan blessures. Daarbij, door deze remise blijft het gat met Diemen O17-1 onveranderd 10 punten. Ook DWS O17-2 blijft op 10 punten afstand. Ook hebben beide teams nog een negatief doelsaldo van -28 t.o.v. FC Lisse. Kortom, met nog vier wedstrijden voor de boeg ( wel de top 4) is de doelstelling – handhaving – zeer dichtbij.

Stand van zaken in de 4e divisie A na de 18e speelronde :

Volendam O17-1 deed zeer goede zaken. Zij versloegen in een rechtstreeks duel directe concurrent KFC O17-1 (1-0) en lijken de titel nu voor het grijpen te hebben met een marge van 6 punten.
KFC O17-1, BFC O17-1, Zeeburgia O17-2 en Purmersteijn O17-1 gaan waarschijnlijk uitmaken wie de plekken 2 t/m 5 gaan innemen.
FC Lisse O17-1, Sporting Martinus O17-1, De Zouaven O17-1 en ADO ’20 O17-1 gaan voor de plekken 6 t/m 9 strijden.
Voor Diemen O17-1 en DWS O17-2 lijkt het ontlopen van de NC (plek 10 en 11) nu een zeer zware kluif te gaan worden.
OSV O17-1 lijkt nu definitief de handdoek geworpen te hebben en zal naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen in de Hoofdklasse gaan uitkomen.
Zeeburgia O17-2 heeft momenteel de beste papieren voor de 3e periode en BFC O17-1 voor plek 3 op de ranglijst – die bij deze stand de vervangende periode oplevert – mocht Volendam kampioen worden.

Aanstaande zaterdag komt de – naar alle waarschijnlijkheid – aanstaande kampioen naar Ter Specke. Volendam O17-1 is dan de tegenstander. Of kan FC Lisse O17-1 nog roet in het eten gooien voor “het andere Oranje ?” In het palingdorp werd het een moeizame en magere 1-0 overwinning voor de wijdbroeken. Kan FC Lisse O17-1 nu wel voor een stunt zorgen ? U bent van harte welkom op Ter Specke. Aanvang 13.00 uur.

Scoreverloop Diemen O17-1 – FC Lisse O17-1 :

20. 1-0 Diemen (pen.)
30. 1-1 Rik Zirkzee
38. 1-2 Rik Zirkzee (pen.)
52. 2-2 Diemen
63. 3-2 Diemen
87. 3-3 Steven Bakker

Opstelling FC Lisse O17-1 :

Doel : Piet Meeuwissen

Verdediging : Melle Bloem (55. Youp v/d Aardweg) – Paul Bet – Bob de Keizer – Jochem Teeling

Middenveld : Timo Hillenaar (70. Jesper Kamer) – Wouter van Rooijen – Rowan Hoeke

Aanval : Rik Zirkzee – Steven Bakker – Nazir Ali Mischu (60. Damian Nieuwenhuis)

Geschreven door: Laurens Hillenaar