2017-03-25: FC Lisse VE2 – v Nispen VE1 (4-2)

Diesel

Onder mooie lenteachtige taferelen mochten wij thuis aantreden tegen v Nispen VE1. Normaal is het thuis geen probleem met eigen spelers, maar deze keer was het door blessures en weekendjes weg (Gerrit zorg je dat je je goed ontsmet als je weer aansluit ????) wederom penibel. Dus de hele week weer geprobeerd invallers te regelen. Heb je er 11, moet die Pool zonodig een keeper gaan bekijken op zaterdag. Kan dat niet op een andere dag ? Of ga bij zijn training kijken, weet je zeker dat hij wat te doen heeft !

Maar goed, lang verhaal kort, het is weer gelukt. Twaalf aan de aftrap (ja, 1 wissel dus (sorry Bas maar Excel liegt niet…)). V Nispen begon beter aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. Maar echt gevaarlijk werden ze niet. HEt is een team dat het moet hebben van een paar goede voetballer, een paar oud gedienden en 1 man die ieder duel dat hij won vierde alsof hij het eerst van v Nispen persoonlijk naar de tweede klasse schoot ! Wellicht heeft hij dat in 1947 ook echt gedaan, we zullen het niet weten.

Lisse kwam toch steeds beter in de wedstrijd en kwam er gevaarlijk uit. Het leidde nog niet tot hele grote kansen. Een afvallende bal werd door Tober vanaf 23,4 meter met buitenkant links prachtig op goal geschoten en om het helemaal mooi te maken deed de keeper verwoede pogingen de bal uit het goal te houden. Maar ondanks een 8 voor de sierlijke duik mocht het niet baten ! 1-0 voor. Dit zou ook de ruststand blijken !.

Tweede helft met Opdam, zowaar een keer op tijd voor de tweede helft, (Heereveen uit altijd lastig) voetbalde wij eigenlijk vrij aardig. De 2-0 kon dan ook niet uitblijven. Een mooie kopbal bij de eerste paal van Bassie. Hierna willen we net weer wat te veel en vergeten wij onze verdedigende taken of schakelen niet snel genoeg om. Van Nispen profiteer en komt op 2-1. Hierna nog even gas geven wat leidt tot 2 doelpunten. Helaas ook nog 1 tegengoal die wellicht te voorkomen was, wanneer ik net die ene seconde twijfel niet had. Maar ja… Diepte he…

Theo maakte er na 90 minuten een einde aan en zo hebben wij voor de 7e keer op rij gewonnen. Je kunt wel stellen dat wij een aardige diesel zijn. Hoe had het geweest als wij in het begin van de competitie iets beter waren gestart en hadden gespeeld als de laatste wedstrijden ! We zullen het nooit weten en nemen het maar mee voor volgend seizoen. Nog drie potjes en dit seizoen zit er al weer op. Te beginnen volgende week in Alphen. Weten wij de winnende serie voort te zetten kan de vlag uit bij VE1.

Campos