2017-03-25: FC Lisse JO17-3 – Ter Leede JO17-2 (2-4)

FC Lisse JO17-3 verdient meer dan het krijgt

Niet voor de 1e keer in het jaar 2017 is het zoeken naar de juiste woorden. Dit verslag, en de inleiding die eerst volgt, is vooral bedoeld voor de spelers en vaste supporters. Op 3 december 2016 nog koploper en een paar maanden later staan we onderin de competitie. Wordt er dan zo slecht gevoetbald door FC Lisse JO17-3 ? Spelen wij, zoals door buitenstaanders wordt gezegd, eigenlijk al nergens meer voor ? Wie dat zegt weet niet welke passie er in het team zit. Natuurlijk is het niet altijd even scherp, dat past bij de leeftijd, en soms is er een gebrek aan concurrentie door pijntjes bij 1 of meer van de 13 spelers. Tegelijk zien de coaches/trainers zo vaak zoveel moois op de training dat het een negatief wonder is dat dit op het veld zaterdag er minder goed uitziet de laatste maanden. En het kan het nog steeds, zoals twee weken geleden was te zien tegen Noordwijk (6-1) dat deze zaterdag de koploper Warmunda met 3-1 weet te verslaan. De verschillen zijn klein en dan ligt de pech tijdelijk bij ons. Voor wie zich stoort aan dit eerste stukje tekst komt nu gewoon een verslag van de wedstrijd.

Met 11 fitte spelers (Darco helaas nog ziek) en Julian die toestemming heeft voor 1 helft, begint FC Lisse JO17-3 op een zonnige dag op veld 4 voor de 3e keer tegen Ter Leede JO17-2 dat dit seizoen al twee keer is verslagen. Vooraf hebben we de mogelijkheden om voetballend het middenveld te bereiken doorgesproken, met een echt mini-wedstrijdbord. Als we beter voetballend het middenveld bereiken dan kunnen we in combinatie, met het vaak goede positiespel dat we zien op de trainingen, en het genadeloos afronden, van veel tegenstanders winnen. Al snel wordt duidelijk dat het een gelijk opgaande wedstrijd is en Ter Leede (dat de laatste 5 wedstrijden heeft gewonnen) straalt minstens evenveel zelfvertrouwen uit. De opbouw gaat in het begin redelijk zoals we willen, maar Ter Leede speelt natuurlijk dynamischer dan de tegenstanders op een wedstrijdbord dus vraagt het nog het nodige oefenen. Wat opvalt is een paar keer aardige combinaties tussen Just en Timo met alleen nog geen vervolg richting doel van Ter Leede. Een actie van Ryan strandt in het gebied rondom de 16 meter. Aan de andere kant probeert Ter Leede het ook maar weet niet door het defensief goed staande blok van Lisse te komen.

Tussen minuut 20 en 30 gebeurt er opeens van alles. Eerst valt Timo uit, hij is draaierig en kan niet meer verder. Vervolgens is het Ter Leede dat in de 24e minuut met een afstandsschot de leiding neemt, 0-1. Kort daarna in de 27e minuut geeft Julian een bal op Ryan die kansloos lijkt tussen twee tegenstanders. Alleen heeft Ryan andere plannen en wringt zich er tussendoor en scoort mooi de 1-1. Dat voelt goed en nu doorpakken. Jammer genoeg spelen we de laatste 10 minuten van de 1e helft met 1 speler minder nadat een speler van Lisse niet juist reageert op een, weliswaar, vervelende actie van de tegenstander. Toch is het juist Lisse dat met 10 spelers nog 2 keer gevaarlijk is. Ryan weet Julian te bereiken met een mooie pass maar zonder eindsucces en Floris heeft het technisch mooiste schot van de wedstrijd dat uiteenspat op de kruising. Wat verder opvalt is dat Erik-Jan de organisatie achterin goed neerzet met een man minder; samen met Jelle en Tygo, de tijdelijk terug gezakte Kasper en keeper Tim R.

In de rust blijkt dat Timo echt niet verder kan en na overleg blijft Julian toch staan, wel met af en toe de handrem erop om fysiek niets te forceren. Met 11 man starten we aan de 2e helft en de eerste minuten gaan prima. Tim B en Kasper knokken voor elke meter en voetballen waar het kan. Floris kiest wat vaker de momenten. Een lange bal van Coen op Ryan is mooi alleen volgt er geen kans om te scoren. Tussen minuut 50 en 60 valt de wedstrijd naar Ter Leede. Voor 1 keer is er een misverstand achterin bij Lisse en reageert Ter Leede slim, 1-2. En in dezelfde 10 minuten een uitval over rechts die met het nodige geluk voor Ter Leede bij de 1e paal binnenvalt, 1-3. Het zit Lisse niet mee. Langzaam ontstaat er een alles-of-niets gevoel dat definitief wordt aangewakkerd als Ter Leede nog een keer countert en opnieuw scoort, 1-4.

Alles of niets voor Lisse en Coen gaat naar voren in de spits erbij, achterin 1-op-1. Complimenten voor het team dat ondanks de tegenslagen blijft geloven in een beter resultaat en de laatste 10 minuten echt de betere ploeg is. Als Coen uit de kluts de 2-4 maakt (waar hij erg blij mee is, en dat mag) gaat er nog een schepje op. Een mooie pass van Erik-Jan op Coen volgt en hij net niet Ryan kan bereiken. Dan had het nog echt spannend geworden. Het mag niet zo zijn. Al hoewel bevooroordeeld, was een gelijkspel meer de verhouding op het veld. De punten gaan echter met Ter Leede mee naar Sassenheim.

De teleurstelling in de kleedkamer was groot en voelbaar. Het ultieme bewijs ook dat het zeker wel ergens om gaat bij dit team. Het gaat om de eer en daar gaan we elke week opnieuw voor trainen en voor knokken in de wedstrijden.

Geschreven door: Marco Elderbroek