2017-03-18: Warmunda JO17-1 – FC Lisse JO17-3 (5-0)

Koploper Warmunda JO17-1 speelt zeer effectief

Na een goede wedstrijd tegen Noordwijk vorige week is vandaag voor de 3e keer dat FC Lisse JO17-3 speelt tegen Warmunda JO17-1, inmiddels koploper. Na de 3-1 bekerwinst in het begin van het seizoen was er in januari een 1-4 nederlaag. Weliswaar terecht verloren maar toch ook wel wat geflatteerd. Kortom, het moet kunnen. Zeker als dezelfde inzet er is als tegen Noordwijk. Dat was ook de boodschap vooraf in de kleedkamer. Inzet, veel bewegen en waar het kan een voetballende oplossing.

Helaas spelen we met de nodige verschuivingen door afwezigheid van Coen en blessure van Julian. Gelukkig is er hulp van en dank aan Ole uit B2 en Mitchel uit B4 die na de eigen wedstrijd meedoen. Andersom had Ryan ook al een halve wedstrijd in de benen na met B2 gespeeld te hebben in de ochtend.

De wedstrijd was nog niet echt begonnen of de 1-0 voor Warmunda lag al in het doel na een voorzet waar onze keeper helaas onderdoor ging en de spits van Warmunda als eerste de bal raakt. Het spel van Warmunda is voor de tegenstander irritant. Lange ballen richting spitsen, weinig overleg in het spel en veel passie. Toch is er vlak na de 1-0 ook een kans voor Lisse na een lange bal van Jelle op Ryan maar die weet niet te scoren.

Door het heen en weer schieten van de bal door Warmunda sluiten de linies bij Lisse deze wedstrijd niet zo goed aan als vorige week. Daar hebben we nog geen standaard oplossing voor gevonden helaas. Het vraagt rust bij de verdedigers in de opbouw maar ook veel beweging van het middenveld dat vaker heen en weer loopt van voren naar achteren. Als het dan niet helemaal sluit bij de opbouw kiezen de verdedigers vaker voor de lange bal en wordt het middenveld niet gevonden.

Ondertussen gaat Warmunda door en nadat de verdediging van Lisse enkele aanvallen onschadelijk maakt valt er na 9 minuten toch een bal na een snelle omschakeling op rand van Lisse strafschopgebied. De spits van Warmunda is voor de 2e keer super scherp en de 2-0 ligt er in. Dat voelt niet best en Lisse probeert terug in de wedstrijd te komen. Lisse heeft ook het meeste balbezit, alleen verder dan een schot van Ryan komt het niet. In de 29e minuut hetzelfde recept; onderschepping Warmunda, lange bal, spits heeft de bal en scoort dodelijk effectief 3-0 uit misschien de 4e kans. Knap en vooral een beetje erg frustrerend voor Lisse. Nog 1 mooie actie van Just tot op de achterlijn, hij geeft voor en Timo kan net niet bij de bal. Dat had mooi geweest vlak voor rust.

Met 3-0 gaan we rusten en er wordt met elkaar gezocht naar oorzaak en oplossing want 3-0 is gewoon niet de verhouding tussen deze twee teams. Je zult naast het voetballend vermogen echt keihard moeten knokken en moe van het veld willen komen om er nog wat van te maken. Eén ding lukt wel de 2e helft. Bij vlagen wordt er beter gecombineerd en iets rustiger opgebouwd. Tussen Tim, Tygo, Floris loopt het bijvoorbeeld beter, alleen het rendement naar het doel van Warmunda is klein. Als er niet lang na rust door Warmunda een voorzet wordt binnengelopen en de 4-0 valt is het eigenlijk afgelopen.

Het tweede ding, knokken en moe worden is gewoon nog niet voor het hele team weggelegd en een 4-0 achterstand is natuurlijk ook wel erg lastig. De wedstrijd kantelt niet, Warmunda scoort nog een keer en we eindigen teleurgesteld met 5-0 verlies. Het mooie van voetbal: Volgende week weer een nieuwe dag en nieuwe kansen. Dan tegen Ter Leede JO17-2, een vaak goed voetballende tegenstander. Eens kijken of het dan weer beter gaat.

Geschreven door: Marco Elderbroek