2017-03-18: FC Lisse O17-1 – Sporting Martinus O17-1 (1-1)

FC LISSE O17-1 IS NIET MEER TEVREDEN MET EEN PUNTENDELING…..

Deze 17e speelronde stond het thuisduel tegen Sporting Martinus O17-1 op het programma voor FC Lisse O17-1. De uitwedstrijd werd een – op het oog – vrij eenvoudige 0-3 overwinning voor de mannen van Nick van Everdingen, al zat het scoreverloop toen niet tegen. Drie doelpunten – allen uit dode spelsituaties – zorgden ervoor dat de 3 punten mee naar Lisse werden genomen. Sporting Martinus (7e) is inmiddels, net als FC Lisse O17-1 (6e), ook keurig in de middenmoot terug te vinden. Van onderschatting kon en mocht dan ook geen sprake zijn, ook niet na de vrij eenvoudige uitoverwinning. Koploper Volendam O17-1 kwam vorige week nog met de schrik vrij tegen deze ploeg uit Amstelveen, 2-3. Ook een zeer indrukwekkende 2-4 uitoverwinning eerder dit seizoen tegen het sterke Zeeburgia O17-2 was enigszins opzienbarend. Kortom, een interessante wedstrijd tussen twee middenmoters, waarbij de winnaar aansluiting zou krijgen met de subtop.
Met inmiddels een stampvolle ziekenboeg in de O17 selectie, en tot overmaat van ramp ook nog een geschorste speler, was het puzzelen geblazen voor de trainersstaf van de O17 selectie. Echter, door de geweldige medewerking van de trainerstaf van de overige jeugdselecties stond er toch een zeer representatief elftal in het veld.

FC Lisse nam direct het initiatief in de wedstrijd. Al dan niet met goedkeuring van Sporting Martinus, dat duidelijk FC Lisse het spel liet maken. Ook hieraan is te zien dat de status van FC Lisse O17-1 in de competitie iets aan het veranderen is. Door de prima resultaten van de laatste maanden benaderen tegenstanders FC Lisse O17-1 nu toch iets anders dan in het begin van het seizoen. Helaas wist FC Lisse zich weinig raad met het vele balbezit in de 1e helft. De bal hebben = 1, maar er vervolgens iets zinnigs mee doen = 2. Te weinig beweging zonder bal zorgde dan ook logischerwijs voor een te laag baltempo. Gevolg, te vaak werd de lange bal gespeeld, dat redelijk eenvoudig kon worden verdedigd door het compact staande Sporting Martinus. Zij wisten dan ook vrij simpel het aanvalsspel van FC Lisse te ontregelen en bleven vrij eenvoudig overeind. Toch wist FC Lisse nog tot een aantal prima kansen te komen, maar hier werd helaas nul % rendement uit gehaald. Sporting Martinus haalde wel een hoog rendement in de 1e helft. Eigenlijk de eerste keer dat zij echt in de buurt van het FC Lisse doel kwamen was het in de 28e minuut meteen raak.
Uit een onnodig weggegeven inworp kon Sporting Martinus eindelijk eens opschuiven met meerdere spelers op de FC Lisse helft. Ook na de inworp ging organisatorisch het een en ander fout bij FC Lisse. Eigenlijk teveel om op te noemen. Kortom, 0-1. Dit was natuurlijk koren op de molen voor Sporting Martinus. Met de 0-1 voorsprong op zak zou FC Lisse uiteindelijk toch meer risico moeten nemen. Vanuit een leunstoel zou Sporting Martinus in de resterende speeltijd op zoek kunnen gaan naar een grotere voorsprong en konden nu geduldig wachten om op het juiste moment toe te slaan. Vlak voor rust was er toch weer een kans op de gelijkmaker voor FC Lisse. Helaas, ook nu nog steeds nul % rendement. Ruststand 0-1.

In de openingsfase van de 2e helft pakte FC Lisse de zaken een stuk energieker aan. Meer beweging zonder bal en dus meer loopacties. Kortom, meer lopende mensen, dus lastiger te verdedigen voor Sporting Martinus. Óf Sporting Martinus was hierdoor verrast, óf zij stonden nog in de pauzestand, maar FC Lisse ging als de brandweer in de openingsfase van de 2e helft. Meer gif in het FC Lisse spel zorgde al snel voor de dikverdiende gelijkmaker. In de 47e minuut wist Steven op zeer fraaie wijze de 1-1 volstrekt onhoudbaar achter de Sporting Martinus doelman in het dak van het doel te knallen, na prima voorbereidend werk van Kevin. Ook hierna bleef FC Lisse de bovenliggende partij. Voor Sporting Martinus veranderde er niet zoveel. Zij leken ook genoegen te nemen met een punt en veranderden niet bijzonder veel aan hun speelwijze. De voorsprong leek echter een kwestie van tijd voor FC Lisse. Diverse kansen/mogelijkheden volgden elkaar in hoog tempo op. Helaas stond de uitstekende Sporting Martinus doelman meerdere malen een voorsprong in de weg. Met enkele fantastische reddingen wist hij keer op keer zijn ploeg op de been te houden. Kortom, FC Lisse verdiende nu de voorsprong, had Sporting Martinus ook bij de spreekwoordelijke strot, maar kneep niet door. Naarmate de verdiende voorsprong uitbleef, hoe meer het FC Lisse offensief afzwakte. Tegelijkertijd was het ook oppassen geblazen voor de tegenstoten van Sporting Martinus, die duidelijk loerden op die ene kans die altijd komt. Vandaag kwam deze echter niet. Op zich een prima prestatie van FC Lisse tegen een Sporting Martinus waartegen je eenvoudig in het mes kunt lopen. FC Lisse gaf de 2e helft dan ook bijna niets meer weg. Bijna, want vlak voor tijd was het nog even billenknijpen na een “balón d’ hospital” in de opbouw. FC Lisse kwam met de schrik vrij. Ook FC Lisse had kort voor tijd nog met de winst aan de haal kunnen gaan. Helaas, ook nu was het weer net niet. Even later floot de goedleidende scheidsrechter Hermsen voor het einde. Eindstand 1-1.

Helaas wist FC Lisse het overwicht dus niet in de score uit te drukken en moest het genoegen nemen met een remise, waar Sporting Martinus het meest tevreden mee zal zijn, gezien de kansenverhoudingen. De ietwat zure gezichten na afloop bij de FC Lisse spelers bevestigden dit ook. Op zich natuurlijk een prima instelling. Waar in het begin van het seizoen ieder punt welkom was, neemt FC Lisse O17-1 nu geen genoegen meer met een remise, tegen welke ploeg dan ook. Ook volgende week zal een remise zure gezichten opleveren. Diemen O17-1 moet verslagen worden. Is het niet om revanche te nemen voor de 2-3 thuisnederlaag, dan wel om zich definitief veilig te spelen, waarmee ook volgend seizoen FC Lisse O17-1 in de 4e divisie landelijk zal gaan uitkomen. Mocht DWS O17-2 volgende zaterdag niet winnen van Purmersteijn O17-1 en FC Lisse O17-1 verslaat Diemen O17-1, dan is het eerste deel van de doelstelling al vier wedstrijden voor het einde van de competitie gehaald. Een geweldige prestatie. Maar zover is het natuurlijk nog lang niet. Ook het 2e deel – een eventuele periodetitel – is natuurlijk nog altijd een optie, evenals plek 4 op de ranglijst, die ook nog een vervangende periodetitel kan opleveren, al is door deze remisie de kans daarop wel geslonken.

Als ik mijn huiswerk goed gedaan heb (verbeter mij a.u.b. als ik het fout blijk te hebben) lijkt het veroveren van de 3e periode iets eenvoudiger te zijn dan het behalen van de 1e of 2e periode. Mocht Volendam O17-1 (winnaar 1e periode) of KFC O17-1 (winnaar 2e periode) ook de 3e periode winnen, dan wordt – volgens mijn research – het eerstvolgende team in de periodestand van de 3e periode – dat nog geen periodekampioen is – beschouwd als de vervangende periodekampioen. Kortom, een 2e of eventueel zelfs een 3e plaats in de 3e periodestand zou zomaar de (vervangende) 3e periodetitel kunnen opleveren. Je kan maar beter goed voorbereid zijn. 😉

Scoreverloop FC Lisse O17-1 – Sporting Martinus O17-1 : 1-1 (rust 0-1)

28. 0-1 Sporting Martinus
47. 1-1 Steven Bakker

Opstelling FC Lisse O17-1:

Doel : Piet Meeuwissen

Verdediging : Jochem Teeling – Bob de Keizer (65. Floris van Eijken) – Paul Bet – Melle Bloem

Middenveld : Sam Schippers (70. Jesper Kamer) – Wouter van Rooijen – Timo Hillenaar

Aanval : Kevin van Bentem – Steven Bakker – Rik Zirkzee (50. Nazir Ali Mischu)

Geblesseerd : Mats Alkemade, Stan Oliemans, Baber Ghauri, Milan van Duijn, Lars v/d Steen, Sven Heij

Geschorst : Rowan Hoeke

Geschreven door: Laurens Hillenaar